הרוב הדרוש לתמא

  • תמא 38 (חיזוק בניית ממד ומרפסת)
    שנית | 15/07/2020 00:27

    שלום רב,

    השכנים בבניין שלנו רוצים לעשות תמא 1 חיזוק, בניית ממד ומרפסת כבר יש יזם שמסכים.

    אנחנו 6 דיירים, 4 רוצים לעשות תמא ו 2 מסרבים.

    האם במקרה שלנו, רוב של 4 דיירים זה מספיק?

    האם השניים מתוך השישה שלא רוצים יכולים להפיל לנו את הפרוייקט?

    תודה.

    • הרוב הדרוש לתמא
      עו"ד הדר פינק טבת | 29/07/2020 21:04

      שנית, שלום,

      תמא יכולה להתבצע בשני אופנים - עיבוי הבניין הקיים, או הריסתו ובנייתו מחדש. בכל מקרה מדובר בחיזוק הבניין כנגד רעידות אדמה. משאלתך אני מניחה שכוונתך למסלול במתווה של עיבוי.

      על פי החוק במקרה כזה נדרשת הסכמת כל בעלי הזכויות לביצוע עבודות ברכוש המשותף והוספת דירות לבניין, אבל  - - בהסכמה של שני שלישים מבעלי הדירות, שלהן צמודים שני שלישים מהזכויות ברכוש המשותף, יכול המפקח על המקרקעין לכפות את ההסכמה על בעלי הזכויות הנותרים.

      לכן ככל שהזכויות ברכוש המשותף בבניין שלכם שוות בין הדירות, לכאורה אתם בדיוק ברוב הדרוש להתחיל להניע את הפרוייקט.

      בפועל, לא תמיד יזמים ימהרו להיכנס לפרוייקט שאין בו הסכמה מלאה של כלל הבעלים, ולכן כדאי לבחון מה עומד מאחורי ההתנגדות של השכנים, יתכן שניתן להגיע כבר בשלב מוקדם לגבש הסכמות ולצאת לדרך בהסכמה מלאה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com