חניה בכיכר

  • דוח חניה על כיכר
    דני | 13/07/2020 19:05

    שלום חניתי על כיכר. וקיבלתי דוח של 500 שח.
    טענתי שלא מדובר במדרכה ולכן הדוח אמור להיות על 500 שח.
    העירייה מתקשת שמדובר בחניה על כיכר שדינה כדין חניה על מדרכה.
    עם מי הצדק ?

    • חניה בכיכר
      יעקבי | 13/07/2020 21:23

      שלום דני,

      בדיני תעבורה לא מכירים במושג כיכר אלא במעגל תנועה ו/או אי תנועה ו/או שטח הפרדה.

      בפרק הגדרות נקבע לגבי מדרכה: חלק מהדרך המצוי בצד הכביש. מעגל תנועה מצוי במרכז חיבור כבישים או רחובות ולכן לא נכנס להגדרת מדרכה. במקרה כזה גם אין בו תנועת הולכי רגל.

      לעומת זאת קיימים מעגלי תנועה גדולים עם כיכר במרכזם המהווים מקום מעבר ושהיה להולכי רגל (למשל כיכר המדינה בת"א).

      תקנה 36(ב) אוסרת נסיעה/חניה על שטח הפרדה. (250 ש"ח)
      תקנת תעבורה 72 (א) אוסרת עמידה/עצירה/חניה על המדרכה אלא אם הותר בתמרור. (250/500 ש"ח).

      גילוי נאות: אינני עו"ד.