"נהגתי ללא רישיון ונשפטתי בהיעדרי לשלילה של שנה וחצי - מה עושים?"

  • נהיגה ללא רשיון
    שי | 12/07/2020 14:54

    שלום,

    בתקופת הראשונה של הקורונה נתפסתי נוהג ללא רשיון , לא עברתי על משהו פלילי , בדיקה רגילה של שוטר ,

    את הנסיעה עשיתי כתוצאה מלחץ על כך שהודיעו שתוך כמה שעות אמור להיות סגר מלא , ולא ידעתי אז מה הפירוש , עמדתי יומיים לפני חתונה אם בית ריק ללא מצרכים וללא כל עזר מהמשפחה  ולכן מהלחץ נסעתי לעשות קניות להערכות לסגר .

    זומנתי לבית משפט , ביום של המשפט התקשרתי לשאול מה אם המשפט והם הודיעו לי שהוא נדחה ללא מועד בגלל הקורונה ושהם יודיעו לי מתי יהיה התאריך החדש , המכתב הבא שקיבלתי זה שהיה משפט ולא הודיעו לי עליו , וקיבלתי שלילה לשנה וחצי וחוסר אפשרות להוציא רשיון רכב וכנס כספי של יותר מ 2000 ש"ח ,

    התחתנתי  ואשתי בהריו לכן אני זקוק עכשיו לרשיון , אני במצב שאין לי מושג מה אני עושה איך לערער ולמי לפנות  ואני חייב את האופציה להוציא רשיון רכב

    • "נהגתי ללא רישיון ונשפטתי בהיעדרי לשלילה של שנה וחצי - מה עושים?"
      עו"ד אורית כהן | 13/07/2020 05:33

      שי שלום,

      אכן, בתקופת הקורונה הראשונה עד 16/5/20 לא התקיימו דיונים בבתי המשפט,למעט מקרים דחופים. קיימות שתי אפשרויות, האחת-שזומנת כדין לכתובת הידועה במשרד הפנים,וההזמנה חזרה "לא נדרש".במקרה זה, לכאורה זומנת כדין ולכן נשפטת בהעדר. האפשרות השנייה- שלא זומנת כלל,או שהדואר חזר "לא ידוע" ונשפטת בהעדר.

      בשני המקרים קיימת לך זכות להישפט בפניך, גם במקרה הראשון שלכאורה זומנת כדין, על התביעה להראות למי הדוור מסר את ההזמנה, שכן ההזמנה נשלחת בדואר רשום.

      עליך להגיש בדחיפות בקשה לביטול פסק הדין מהטעם שלא קבלת את ההזמנה, וממליצה בחום לעשות זאת באמצעות עורך דין מומחה לדיני תעבורה שכן עבירת נהיגה ללא רישיון היא עבירה חמורה ועורך דין טוב יצליח לבטל את פסק הדין ולהגיע להסדר מקל עם התביעה כך שבפועל תישלל לתקופה קצרה.
      בהצלחה

      מקווה שקבלת מענה, בכל שאלה נוספת אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com