חוקיות תמרור

  • בדיקת חוקיות תמרור
    רחל | 09/07/2020 19:59

    שלום
    לאחרונה הוצבו ברחוב שלי 3 תמרורי איסור חניה ותחתיהם שלט צהוב "פרט לרכב פיקוח עירוני".
    אגף הפיקוח ממוקם בתוך שכונת מגורים מובהקת (ללא משרדים/שטחי מסחר וכו'), והוא תופס המון מקומות חניה הן ע"י רכב השירות של הפיקוח, והן ע"י רכביהם הפרטיים של הפקחים שבאים לעבודה.

    ברצוני לשאול
    1. מה הוא תהליך האישור הנדרש לפני הצבת תמרורים כאלה?
    2. כיצד ואיפה ניתן לבדוק האם התמרורים הוצבו על פי חוק?

    • חוקיות תמרור
      יעקבי | 12/07/2020 13:27

      שלום רחל,

      בכל רשות מקומית יש ועדת תימרור מקומית שבראשה עומד ראש הרשות או מי מטעמו.

      חברים בה אנשי מקצוע וקצין תנועה מטעם המשטרה.

      כל תמרור חייב אישור הועדה ורשום במרשם תשתיות כבישים.

      ניתן לבדוק חוקיות התמרורים (אם אושרו והוצבו כדין) במחלקת תשתיות (כבישים) של הרשות המקומית.