פיטורים בחוזה עבודה קצוב

  • פיטורים בחוזה עבודה קצוב
    שגיא | 09/07/2020 14:38

    שלום,

    פוטרתי מעבודתי במסגרת חוזה עבודה קצוב עד ל31.12.20.
    אני במשרת סטודנט במשרדי הממשלה.
    האם מגיעים לי פיצויים? האם מדובר בסכום חודשי שמחושב כך: עבור כל חודש שהפרו בחוזה אקבל פיצויי בסך שכר חודשי?
    האם באופן אוטומטי ישולמו הפיצויים או שעליי להגיש פניה למחלקת השכר?

    תודה

    • פיטורים בחוזה עבודה קצוב
      עו"ד לילך אקרמן | 12/07/2020 10:43

      שלום רב

      ככל ועבדת מעל שנה במקום העבודה אז מגיעים לך פיצויים מלאים. יש לבחון מה האחוז שהופרש לך לקופת הפיצויים וככל והופרש פחות מ8.33% בגין כל תקופת העסקתך על המעסיק לבצע השלמה. הפיצוי הוא לא בגין החודשים שנותרו עד לסיום אלא שכר בסיס של חודש לכל שנת עבודה. לגבי אופן קבלת הפיצוים מהקופה עליך לפנות לקופה לשם קבלתם

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • חוזה קצוב
        שגיא | 12/07/2020 10:59

        היי, תודה רבה.

        הכוונה היא לא בחוזה בלתי מוגבל אלא בחוזה *קצוב*. זה אומר שהובטחה לי עבודה עד סוף השנה הלועזית על פי החוזה, וכעת הם מפרים אותו במסגרת הפיטורין. אני לא עובדת שנה, אלא 10 חודשים. הבנתי שיש פיצויים בגין הפרת חוזה, ויהיה עליהם לפצות אותי על כל חודש שהפרדו. אשמח לדעת האם אכן כך, ומה גובה הפיצוי?