בן זוג עוזר בעסק

  • עזרת בן זוג בעסק
    יונית | 06/07/2020 12:24

    שלום. אני בעלת עסק קטן שנותן שירותים. בשנת המס 2019 עבדתי גם כשכירה, ובזמן שהיה לחץ בעסק, בעלי עזר לי, אבל את כל הקבלות הוצאתי מהעסק כאילו שאני עבדתי. רציתי לשאול האם אני יכולה להצהיר בדו"ח השנתי למס הכנסה שחלק מההכנסות היו של בעלי? (יש לבעלי תיק פתוח במע"מ אבל עד היום הוא לא הצהיר שם על הכנסות). לתשובה זריזה אודה מאד מאד מאד. תודה.

    • בן זוג עוזר בעסק
      עו"ד משה (מוש) גבע | 15/07/2020 13:43

      יש כללים ברורים מיהו בן זוג שעוזר בעסק, ויש לכך משמעויות רבות גם במס הכנסה וגם בביטוח לאומי. כעקרון, דברים אלה צריכים להתבצע באופן שוטף ולא בדיעבד.
      מציע כי תעלי את העניין בפני יועץ המס/רואה החשבון שלך, ותחליטו על קו הפעולה המתאים למצבך.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il