אפשר לסרב להתייצב לשימוע?

  • אי הגעה לשימוע ופגיעה בפיצוים
    שירן | 01/07/2020 16:03

    ביקשתי לצאת לחלת בעקבות הקורונה בגלל שאני חיה כם המשפחה ואבי בקבוצת סיכון, חזרתי מהחלת אחרי חודשיים עם מלא טעיות בעבודה בעקבות המחליפה שלי בעקבות הקורונה. מסתבר שהחליטו להפיל עליי הכל ואני צריכה להתמודד עם הבעיות. בעקבות זה זומנתי לשימוע בטענה שלא מרוצים מההתנהלות שלי . איני מעוניינת להגיע לשימוע בעקבות החוצפה לזימון הזה. אני מוערכת בחברה וקיבלתי פידבקים טובים לפני הקורונה ואני מרגישה שזה סתם סיבה בשביל שזה יבוא ממני ומכל מיני סיבות של אי אמינות בחברה של אפרט .

    אם אכתוב מכתב פיטורים ולא אגיע לשימוע עד כמה זה יכול לפגוע לי בזכויות ובפיצויים המגיעים

    • אפשר לסרב להתייצב לשימוע?
      עו"ד צילה ניהוז | 05/07/2020 17:37

      שירן שלום,

      את יכולה להעביר התייחסות בכתב לטענות שעלו במכתב הזימון לשימוע או לא להתייצב לשימוע.

      אם תבחרי שלא להגיע לשימוע, המעסיק יוכל לקבל החלטה בדבר המשך/סיום יחסי העבודה על סמך הנתונים שיש בפניו ולא תוכלי לטעון שלא נערך לך שימוע.

      אם יחליט לפטר אותך, כמובן שזכויותייך כמפוטרת לא ייפגעו.

      אם תחליטי את מיוזמתך לסיים את יחסי העבודה תצטרכי לכתוב מכתב התפטרות.

      על פניו נראה שהתפטרות בנסיבות האלה לא תזכה אותך בפיצויים.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • בהמשך לשאלתי
        שירן רדא | 05/07/2020 17:49

        היי
        באותו יום של הזימון לשימוע קיבלת סמס מסוכן שהיה עובד בחברה שהוא מצטער שאני לא ממשיכה למרות שלא אמרתי דבר בנושא.
        כשהגעתי לשימוע ציינתי את זה שכנראה זה היה מתוכנן לפטר אותי וקיבלתי תשובה שלילית וכי זה ממד לא נכון ושמבקשים להציע לי תפקיד אחר בחברה ולא הכוונה לפיטורים .
        קיבלתי הצעה ממישהו שעובד בחברה תפקיד באותו חברה ואמר לי לחשוב על זה ולהחזיר לו תשובה .
        החזרתי לו תשובה ביום חמישי 02.07.2020 שאני מעוניינת בהצעה ומוכנה להתחיל ,עברו כבר כמה ימים בלי שקיבלתי תשובות חוץ מכרגע שיש עיכוב בגלל הקורונה .
        אני לא יודעת מה לעשות

        אשמח לייעוץ והכוונה בנושא .

        תודה