תשלום על דירה שניה בפינוי בינוי

  • תשום מס על 2 דירות
    זיו | 02/07/2020 15:39

    שלום, אנחנו בהליך החתמת דיירים בתמ״א במסלול הריסה ובניה.
    בחוזה שהוצא לנו העסקה היא עסקה נטו כך שלא משלמים מכסנו אף הוצאה.

    דייר אחד שבבעלותו 2 דירות בבניין מתנג עקב מס שהוא ישלם בגלל כפל דירות.
    אנו קרובים להחתמת 80 אחוז מהדיירים גם ללא הדייר המתנגד ו2 הדירות שלו, והיזם יפנה למפקח על הבתים המשותפים כדי לכפות עליו את ההסכם.

    שאלתי - נניח והמפקח הולך איתנו ואכן קופה עליו את ההסכם, האדם חייב לשלם את כפל המס? אם אין ביכולותו לשלם את הכסף?
    תודה.

    • תשלום על דירה שניה בפינוי בינוי
      עו"ד אילן הלוי | 04/07/2020 17:40

      זיו שלום

      אני לא יודע מה המפקחת תחליט. יש טיעונים לכאן ולכאן ואני לא מכיר פסיקה שניתנה לנקודה זו. אני כן יכול לאמר שהיא לא תעצור פרויקט בגלל ענין זה.

      אותו דייר יכול לטעון כי היזם בא לבנין כמצב נתון שבו יש לו שתי דירות. הוא ידע שזה המצב. לכן התחייבותו צריכה לכלול גם את חבות המס של הדייר על הדירה השניה.

      בנוסף - אני מבין כי אותו בעל דירה טרם חתם על ההסכם. אני מציע להעזר במומחה למיסוי ולראות האם חתימה שלו בשלב מאוחר יותר מחתימת ההסכם עצמו עדין מולידה את חבות המס. אם התשובה שלילית אז ממילא הבעיה נפתרה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com