הפיכת בן משפחה לדייר מוגן

  • הפיכת בן משפחה לדייר מוגן
    נועם | 02/07/2020 09:55

    שלום וברכה
    הוריה של אישתי בהליך גירושין ויש ברשותם בית פרטי שבעלות הדירה מחולקת כך 25% לאמא
    25% לאבא 50% אח של האבא.
    אביה של אישתי רוצה לסייע לנו שנגור בדירה שבחדר לנו מהקומה האחרונה. ויש חשש שלאחר הגירושין הוא יצטרך לעזוב ואז חמותי תגרש אותנו.
    א. האם ניתן להפוך אותנו לדייר מוגן
    ב גם אם לא האם ה25% שברשותה מספיק כדי להוציא אותנו בזמן ששאר ה75% בעלות מתירים.
    תודה

    • הפיכת בן משפחה לדייר מוגן
      עו"ד אופיר קנפו | 06/07/2020 21:24

      שלום,

      א. על פי מה שתארת קשה מאוד להפוך לדייר מוגן. הבעלות בדירה מתחלקת בין בעלי הזכויות בכל שטחי הדירה. צריך הסכמה של כל בעלי הזכויות להשכיר לכם את החדר.

      ב. אם לכם אין זכויות בעלות בדירה, היא בהחלט יכולה לדרוש את עזיבתכם מכיוון שאין לכם זכויות בדירה וכאמור יש צורך להסכמת כל בעלי הזכויות.

      ממליץ להסדיר את הדברים בהסכם הגירושים.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il