המשך

  • מאוכזבת מקעקוע
    מירב | 01/07/2020 15:01

    אותה מקעקעת הגדילה ועשתה ופרסמה בפייסבוק יום למחרת הקעקוע פוסט שיימינג בדף הפרטי שלה ,הפוסט נמצא בהגדרה של "ציבורי" שכל אחד יכול לראות, גם מי שלא בחברים שלה. בו היא מפרסמת תמונה של הקעקוע שלי שהיא עשתה, את התמונה של החתול שלי שהבאתי לה כרפרנס וכתבה שהלקוחה שלה מתלוננת על הקעקוע ומה דעתם של הקוראים על זה. למרות ששמי לא מצויין שם ואי אפשר לדעת שזו אני, המון אנשים נחשפו לפוסט הזה וחלק גדול מהם מיהרו לתמוך בה ולהשמיץ את הלקוחה "המפגרת" ואת החתול שלי היקר לי מאוד כאמור נפטר.אין לי את הכתובת שלה הפרטית או את שמה המלא. רק את שם וכתובת העסק ושמו המלא של בעלה שהוא כנראה שותף בעסק למרות שהיא המקעקעת ולא הוא. ושאליו העברתי את הכסף (הכסף הועבר בביט ללא קבלה). מעבר לזה אין לי פרטים, אפשר לתבוע רק על סמך הפרטים שיש לי? עשיתי צילומי מסך לפוסט הזה שהיא כתבה

    • המשך
      ליאור חאיק, עו"ד | 03/07/2020 23:58

      היי מירב,

      צריך לבחון את הפרסום בכדי להשיב ולבדוק האם בנסיבות ניתן לזהות אותך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • בהמשך לשאלה האם אפשר לתבוע על קעקוע
        מירב | 05/07/2020 12:53

        אני אחדד את שאלתי -לא מדובר ברשלנות מקצועית, לא נגרם לי נזק רפואי וסך הכל מדובר בציור מאוד יפה, אבל לא מדוייק לתמונה/נראות של החתול הספציפי. בגלל שזה משהו שאולי רק אני ומי שמכיר את החתול יכול לראות (או מישהו שהוא פרפקציוניסט ויכול לראות את אי הדקויות) אז אני בספק אם בכלל יש לי קייס בעניין או שזה יהיה בזבוז של זמן וכסף..

        כמו כן חלק מהטענות שלה זה שהבאתי לה תמונה לא הכי ברורה שלו להסתמך עליה (,אבל הבאתי לה תמונות נוספות כרפרנס...)

        האם יש חוזה לא כתוב מעוגן בחוק שהקעקוע אמור לצאת לשביעות רצוני או שאמור להיות מדוייק ובמידה ולא מגיע לי חלק מהכסף בחזרה? כי להכריח אותה לתקן אני לא יכולה

        בהקשר לפרסום שהיא עשתה בפייסבוק, אני הגבתי בסוף על הפוסט במטרה להגיע להבנה ופשרה איתה. בסוף היא מחקה את הפוסט מהפייסבוק (למרות שעשיתי צילומי מסך ממנו) והיא עדיין לא מסכימה לעשות לי את התיקונים לקעקוע כפי שסיכמה איתי מראש, בגלל שהיא עדיין מאוד כועסת על הביקורת שלי על חוסר הדיוק ועל כך שביקשתי חלק מהכסף חזרה (לא משנה כמה פעמים התנצלתי והודותי בטעות על התגובה שלי). לבסוף היא הייתה מוכנה לתקן לי בתמורה לסכום יותר גבוה(500 שח) ממה שסוכם מראש(100 שח) ולכך לא הסכמתי..(התשלום ששילמתי עד כה היה רק על הקעקוע ולא על התיקון)

        • כמו כן
          מירב | 05/07/2020 13:03

          היא טענה שעשתה את הסוף מהר כי הרגישה שכבר כאב לי ולכן עלי לקבוע תור לעוד חודש לאחר החלמה לתיקונים כי גם מבחינתה זה לא היה גמור/מושלם..אך כאמור בגלל שהכעיס אותה הביקורת שלי על הקעקוע בשלב זה ועל כך שביקשתי חלק מהכסף בחזרה,היא כבר לא מוכנה לקבל אותי לתיקונים אלא אם אני אקח בחשבון שהיא שונאת את העבודה הזאת לדבריה ולא חושבת שהיא יכולה לעשות משהו טוב בקשר אליה ואם אני אהיה מוכנה לשלם מחיר מלא על התיקון ,כאילו שאני מגיעה לפגישה ראשונה על אותו קעקוע, שזה 500 שח לשעה , שלזה לא הסכמתי ולכן כרגע יוצא ששילמתי 2300 שח על קעקוע שלא מוכנה לעשות לי בגינו תיקונים במחיר שסוכם קודם לכן על התיקונים- שזה 100 שח