שוכר דירה ורכישת ביטוח צד ג בנוסף לתכולה

  • שוכר דירה ורכישת ביטוח צד ג בנוסף לתכולה
    ציפי | 25/06/2020 13:24

    עו"ד   מונדשיין.  תודה על תשובותיך המהוות נכס יקר ומשמעותי לציבור הרחב.

    שאלה: האם מקובל שהמשכיר ידרוש מהשוכר לעשות ביטוח צד ג בגובה של כמה מיליונים  לפחות ולספק לו אישור על כך כתנאי  להשכרת המושכר?

     השוכר ממילא התכוון לעשות ביטוח תכולה וצד ג , השאלה אם המשכיר יכול להכתיב גם את הסכום

    • שוכר דירה ורכישת ביטוח צד ג בנוסף לתכולה
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/06/2020 11:53

      היי ציפי,

      המשכיר אינו יכול לקבוע את הסכום.

      ממילא אין חובת ביטוח צד ג'  לפי חוק המוטלת על השוכר, אם כי הצדדים רשאים להסכים כי השוכר יתחייב לבטח.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com