ימי חופשה שנתיים - באילו נסיבות תקף צו ההרחבה?

  • ימי חופשה שנתיים - באילו נסיבות תקף צו ההרחבה?
    עובד | 24/06/2020 18:39

    שלום רב,

    ההוראות לעניין מספר ימי החופשה להם זכאים העובדים נקבעו בחוק, וכן בצו הרחבה שפורסם בעקבות המעבר לשבוע עבודה מקוצר (5 ימים בשבוע), ותחולתו מ- 1 בינואר 1991.

    במקרה של פער בין מספר ימי החופשה המופיע בחוק לבין מספר הימים המופיע בצו ההרחבה, העובדים זכאים להוראה המטיבה, כלומר, למספר ימי החופשה הגבוה מביניהם.

    בצו ההרחבה מפורטים המקרים שבהם הוא לא חל - מקום עבודה של פחות מ- 4 עובדים, יחסי עבודה שהוסדר לגביהם הסכם קיבוצי, חברה ממשלתית, חברה עירונית, קביעה ספציפית של ועדת פיקוח.

    המעסיק שלי לא כלול במקרים שפורטו לעיל (שבהם צו ההרחבה לא חל), אך לטענתו צו ההרחבה רלוונטי רק למקום עבודה שעבד במתכונת של 6 ימים ועבר לעבוד במתכונת של 5 ימים, ומכיוון שהוא עבד מלכתחילה במתכונת של 5 ימים צו ההרחבה לא חל עליו.

    בצו ההרחבה סעיף 8 נכתב: ״ימי החופשה השנתית להם זכאים העובדים אשר עברו לעבודת 5 ימי עבודה בשבוע יהיו החל ביום המעבר ...״

    המעסיק מסתמך כביכול על חלק המשפט ״... עברו לעבודת 5 ימי עבודה ...״.

    האם הוא צודק?

    תודה