מכירת דירה שהתקבלה בפינוי בינוי או תמא 38

  • מכירת דירה שהתקבלה בפינוי בינוי או בתמא38
    ד | 22/06/2020 21:18

    האם דירה שאדם מקבלי בתמורה מקבלן בפינוי בינוי או בתמא 38,מזכה אותו בעתיד כשימכור אותה בהטבות או פטור מס %28 או שלעניין מזה היא כמו דירה רגילה

    • מכירת דירה שהתקבלה בפינוי בינוי או תמא 38
      עו"ד אריה בדנר | 24/06/2020 09:54

      שלום רב,

      ככל שניתן להבין מהשאלה, הנך בעל/ת דירה בבניין, בו מתבצע או אמור להתבצע פרויקט התחדשות עירונית, פינוי בינוי או תמ"א 38, וכנגד הדירה הישנה הנך זכאי/ת ו/או תהיה זכאי/ת לקבל דירה חדשה עם תוספות כאלו או אחרות. השאלה, ככל שניתן להבין, הינה האם לאחר קבלת טופס 4 וקבלת הדירה החדשה ניתן יהיה למכור אותה בפטור ממס או בהטבות ממס, כמו כל דירה אחרת, והתשובה -  כן, בכפוף לכך כי הפטורים היחידים שינוצלו במסגרת פרויקט ההתחדשות העירונית לא יהיו פטורים אישיים אלא פטורים ספציפיים של פינוי בינוי ו/או תמ"א 38 ועל כך יש ליתן הדעת בהסכם ההתקשרות עם היזם.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • תודה והבהרה
        ד | 24/06/2020 10:38

        ראשית אודה. על תגובתך הבהירה ומרחיבה. שנית - אחדד- השאלה אם בעת המכירה ( כאשר יש לי דירות נוספות ואין זו דירת מגורים היחידה) האם יש זכאות יחודית לפטןרים יחודיים, מטעם שזו דירה שהתקבלה בתמורה במסגרת תמא38/ פינוי בינוי. או שהיא תהיה כמו כל יתר הדירות שלי?