תשובה בענין ראיון עבודה

  • ראיון עבודה ולא החזירו תשובה
    ליטל | 22/06/2020 19:40

    הייתי בראיון עבודה וכבר 5 ימים אני ממתינה לתשובה אם התקבלתי,לא טרחו לעדכן אותי ,הובטח בראיון שבכל מקרה הם מעדכנים .אני מעוניינת במשרה ולא מחפשת משהו אחר עד לעדכון מאותו מקום ודוחה הצעות שמקבלת .הם השאירו אותי באוויר .האם יש לי פה עילה לתבוע אותם ?

    • תשובה בענין ראיון עבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 24/06/2020 12:17

      שלום,

      סעיף 3 א' לחוק הודעה לעובד מטיל את החובה להודיע על הליכי הראיון רק במקרים הבאים והם מצטברים:

      המועמד השתתף בהליכי מיון הכוללים ראיון או מבחן (גם אם נערכו בטלפון)
      משך העבודה המוצעת עולה על 30 ימים
      העבודה המוצעת אינה בענף ההסעדה
      העבודה המוצעת היא במקום עבודה המעסיק יותר מ-25 עובדים.
      שימי ליבך לסד הזמנים:
      הודעה על התקדמות הליכי המיון לעבודה: המעסיק חייב למסור למועמד הודעה על התקדמות הליכי המיון לעבודה, לפחות אחת לחודשיים מיום תחילת השתתפותו של המועמד בהליכי המיון.
      הודעה על אי-קבלתו של המועמד לעבודה: על המעסיק למסור למועמד שלא התקבל לעבודה הודעה על אי קבלתו לכל המאוחר בתוך 14 ימים מהיום שבו אדם אחר התקבל לעבודה שלגביה נערכו הליכי המיון.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com