חתונות

  • חוזה בתקופםת הקורונה- חתונות
    דוד | 22/06/2020 14:38

    שלום רב,

    בעקבות המצב של מגיפת הקורונה, נאלצתי לבטל את החתונה באולם 56 יום לפני מועד החתונה.

    הסיבה לביטול היא שלא ניתן לקיים את האירוע עם כמות מוזמנים של יותר מ 250 איש ולכן ההגבלה של 250 איש אינה מתאימה לי, סיבה נוספת היא החשש שלי שיהיה חולה קורונה באולם וידביק אנשים אחרים כולל אותי וההורים שלי, לכן לקחתי אחריות וביטלתי את החתונה באולם.
    האם אני צפוי לקנס?
    לגבי החוזה, ניתן לומר שהיה חוזה בעל פה בלבד, בחודש מרץ כאשר שריינתי תאריך באולם, שלחו לי מין אישור הזמנה דרך הטלפון והייתי צריך לחתום עליו ובאותו זמן בעקבות המצב לא חתמתי אך התאריך נשמר על שמי.

    באישור ההזמנה אין שום סעיף שמדבר על ביטול האירוע או קנסות, ציינו הערות כלליות בלבד לגבי מועד סגירת תפריט וכמות מנות רזרבה ומה המחיר לא כולל.

    לא חתמתי על מסמכים. לא שילמתי מקדמה.
    כשדיברתי עם האולם וביטלתי,אמרו שזה לא בסדר, אבל לא דיברו על קנס, ייתכן שהם מבינים את המצב.

    מה יכול לקרות במצב זה?

    אשמח לקבל את עזרתכם

    תודה

    • חתונות
      דוד | 22/06/2020 14:49

      בנוסף לנאמר לעיל, סיבה נוספת לביטול היא האי ודאות שיש כיום במיוחד שמספר החולים עולה יום אחר יום ולכן הגעתי למסקנה שיהיה קשה מאוד לקיים את האירוע במצב כזה.

    • ביטלתי תאריך חתונה. האם יש קנס.
      עו"ד צבי מונדשיין | 24/06/2020 13:55

      דוד שלום

      מתגובת האולם אני מבין שהם מודעים למצב ואף לא איימו עליך בתשלומים, תביעות וכד'.

      לא חתמת כלום, למרות שהסכם בע"פ גם הוא נחשב הסכם, אולם בהעדר סעיפים ספציפיים על מקרי הפרה, יקשה עליהם לתבוע ממך כסף על סמך חתימת מסמכים כלליים.

      כל הנושא של ביטול הסכמים בגין הקורונה עדיין לא קיבל התייחסות של בתי המשפט, כך שקשה לדעת כיצד ינהגו. בכל מקרה לא חתמת על כלום, כך שנראה שהביטול עבר בשלום.

      אם תוגש תביעה, אתה מוזמן לפנות שוב עם פרטים ספציפיים.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com