תוקפו של תמרור הנכים ממנו והלאה (לא לפניו)

  • קובץ מצורף מה תוקפו של תמרור 437 ?
    שואלת | 21/06/2020 23:33

    שלום,

    אשמח לדעת האם ניתן להחנות את הרכב בסיטואציה הבאה -

    מפרץ חניה ארוך (המספיק ל-3 רכבים גדולים לפחות). בתחילת המפרץ מופיע תמרור המורה על חנייה המותרת בשעות מסויימות בתשלום (תשלום עבור חנייה בכחול לבן). בסופו של המפרץ מופיע אותו התמרור כשמעליו תמרור 437 עם מספרי 2 רכבים.

    האם מותר להחנות רכב רגיל בצמוד לתמרור המוצב בתחילת החנייה (התמרור על חניית כחול לבן ללא הוספת תמרור 437)

    אדגיש שאין חניות לפני המפרץ כך שהתמרורים מכוונים אל אותו מפרץ חניה ואין סימונים של חניית נכים על הכביש.

    מצרפת תמונה לנסות להמחיש את הסיטואציה, המפרץ המדובר גדול יותר.

    אודה לעזרתכם!

    • תוקפו של תמרור הנכים ממנו והלאה (לא לפניו)
      יעקבי | 22/06/2020 07:45

      • בכל מצב? גם במקרה הנ"ל?  לת
        שואלת | 22/06/2020 12:08

        • מיקום תמרור הנכים
          יעקבי | 23/06/2020 11:31

          שוב שלום לשואלת,
          הכלל הנ"ל חל במקרים של חניה במקביל לאבני השפה.
          כאשר החניה במאונך, התמרור יכול להיות ממוקם בחזית (מול פני הנהג) או בצד ימין.
          לעניין זה עייני בקובץ הנחיות לסימון והצבת תמרורים של משרד התחבורה (ניתן להורדה מהמרשתת).