התאמת תביעה קטנה לסדר דין מהיר

  • איך צריך להתאים תביעה קטנה שהועברה לבית משפט השלום
    נתי | 21/06/2020 22:06

    תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות לקוח אשר לא שילם את הכסף שהוא היה חייב לי. הלקוח הגיש תביעה שכנגד ואחרי שנה וחצי ושני דיונים השופט החליט להעביר את התיק לבית משפט השלום בסדר דין מהיר. לטענתו (שאותה אני מבין לגמרי) התיק לא מתאים לתביעות קטנות כי יש צורך בעדים מומחים שיבדקו את טענות הצדדים.

    השופט קבע: לאור גובה הסכום יתנהל הדיון בתביעה בסדר דין מהיר ויחולו הוראות פרק טז' 1 לתקנות סדר הדין 5 האזרחי, התשמ"ד- 1984 )להלן: תקסד"א(. 6 הצדדים יתאימו את כתבי טענותיהם לסדר דין מהיר, בהתאם להוראות תקנה 214 ב 1 לתקסד"א 8 ובשים לב להוראות תקנות 214 ג, 214 ח ו - 214 ט לתקסד"א. וכן קבע שבשלב זה "אין צורך בתצהירי עדות ראשית".

    רציתי לשאול:

    1. איך אני צריך להתאים את כתב התביעה לסדר דין מהיר?

    2. האם כדאי לי לייצג את עצמי כמו שעשיתי בתביעות קטנות?

    3. האם אני צריך לצרף תצהירים אחרים שהם לא תצהירי עדות ראשית לכתב התביעה?

    4 לכתב התביעה המקורי צירפתי 23 מסמכים. האם אני צריך לצרף אותם גם לכתב התביעה החדש או שזה מיותר ומספיק לציין אותם?

    • התאמת תביעה קטנה לסדר דין מהיר
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/06/2020 15:49

      היי נתי,

      1. באמצעות תצהיר חתום ומאומת על ידי עו"ד וצירוף רשימת מסמכים.

      2. לא. מומלץ להיות מיוצג מאחר וכנראה שהנתבע יהיה מיוצג בעצמו. בסדר דין מהיר מקפידים על התקנות ואין גמישות כמו בתביעות קטנות.

      3. בשלב ראשון עליך לצרף תצהיר בג"צי.

      4. אין צורף לצרף בשנית אלא אם ניתנה החלטה המורה אחרת.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com