תיקון טעות משאלתי

  • מה משמעות המשפטית לפעולות שעשה השוכר
    אבי | 19/06/2020 08:16

    תודה על תשובתך הקודמת. לפיה לי כמשכיר אין יריבות עם שוכר משנה.ובהמשך לכך אשאל:

    כאמור רציתי להשכיר דירתי לשוכר ראשי עם סעיף בחוזה שאומר שאני יודע שהמשכיר הראשי רשאי להשכיר דירתי לאחר, אלא שהשוכר ראשי הפוטנציאלי , ללא ידיעתי ואישורי הכין וכרת בשמי חוזה שכירות עם שוכר המשנה, קרי חתם עם שוכר המשנה חוזה לפיו אני, באמצעותו של השוכר הראשי, הוא זה המשכיר דירתי לשוכר המשנה. כאשר על החוזה הנ"ל השוכר הראשי חתם כמשכיר.
    אציין שאני לא נתתי למשכיר הראשי יפויי כוח לחתום חוזה בשמי ובעבורי, וכי המשכיר הראשי פעל כך עוד לפני שהיה ביני לבינו חוזה שכירות חתום.

    מה המשמעות המשפטית של פעולות אלה מצד המשכיר הראשי? איך מגדירים משפטית את מעשיו? והאם יש בכך מן הפלילי מצידו של שוכר הראשי?

    תודה רבה

    • תיקון טעות משאלתי
      אבי | 19/06/2020 08:25

      בטעות רשמתי משכיר ראשי במקום שוכר ראשי.
      בכל מקום שרשום משכיר ראשי הכוונה לשוכר ראשי.

    • שכירות משנה
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/06/2020 15:41

      מדובר בחריגה מהרשאה ובניגוד לחוק השליחות.

      חסרים עובדות והתשובה מורכבת.

      מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני כיצד להמשיך מכאן.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • השבתי לשאלתך
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/06/2020 17:39

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com