חניה ברחוב הולנדי

  • חניה ברחוב הולנדי שמפריעה ומסכנת
    חני | 17/06/2020 12:40

    אנו מתגוררים בקוטג׳ ברחוב הולנדי ולכל דייר יש חניה בחצר הבית הפרטית ל-2 מכוניות. אנו מחנים את מכוניותינו בחניה הפרטית שלנו ויש לנו שער חשמלי. לשכנים הגרים בסמיכות יש גם שתי מכוניות, אך הם מחנים אותן מול שערי ביתם בצורה אנכית כך שבבואנו לצאת מהחניה שלנו, אין לנו שדה ראיה משמאלנו משום שהמכוניות שלהם מסתירות אותו ומקשות עלינו לראות בבירור. ביקשנו מהם להחנות אותן בתוך החניון הפרטי או שבמפרץ חניה ברחוב שנועד ל-4 מכוניות, אך הם לא נאותים לעשות זאת וממשיכים לחנות כך. לפני כשנה הם נסעו בשטח שער החניה שלנו כשהתכוונו בדיוק לצאת עם המכונית מהחניון והשער החשמלי התרומם בדיוק ומכוניתם נשרטה, הם האשימו אותנו בכך ואיימו להגיש תביעה נגדנו. חלפה שנה מאז וטרם קיבלנו זימון לבית המשפט. ההנחה היא שהם הבינו שהם אשמים ולכן לא הגישו את התביעה. בכל מקרה אנו מרגישים שחיינו בסכנה על בסיס יומיומי, ברחוב זה יש תנועה רבה של מכוניות שנכנסות ויוצאות משני צידיו ואין לנו אפשרות לראות אותן תמיד ובאופן ברור. ניגשנו לפיקוח העירוני, נאמר לנו שידיהם כבולות, ניגשנו למשטרה להגיש תלונה, החוקר אמר שאין מה לעשות משום שמדובר ברחוב הולנדי וכל אחד יכול לחנות היכן שבא לו. נודה על יעוץ האם בכל זאת קיימת איזושהי פירצה בחוק או האם קיימת תקנה כלשהי המחייבת אותם לחנות בחניה הפרטית שבחצר ביתם, או תקנה שאוסרת על חניה באופן בו הם חונים. תודה מראש!

    • חניה ברחוב הולנדי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/06/2020 18:32

      שלום חני,

      האלה איננה מתחום העיסוק של הפורום.

      כעקרון העובדה שיש לאדם חניה פרטית איננה גורעת מזכותו לחנות בכל מקום שהחניה בו מותרת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com