השוכר זייף מסמך. האם עילה לביטול החוזה?

  • האם פעולה פלילית של השוכר מהווה עילה לביטול הכל
    דנה | 15/06/2020 14:29

    השוכר והמשכיר הגיעו לנוסח מוסכם לגבי חוזה שכירות בינהם, שמאפשר לשוכר להשכיר להדירה לאחר, באמצעות התכתבות במייל כשהשוכר חתם על החוזה במייל.

    השוכר היה אמור לשלוח למשכיר צקים ואת החוזה בחתימה מקורית שלו בדואר רשום

    המשכיר אמר שלאחר שיקבל את הכל לידיו בדואר , ויבדוק שהכל בסדר אז גם הוא יחתום גם על החוזה.

    אלא שלפני שהכל הגיע בדואר למשכיר, המשכיר גילה שהשוכר זייף חוזה שכירות בין שוכר המשנה (זה שהשוכר התכוון להשכיר לו את הדירה) לבין המשכיר והגיש אותו לחב' המים שביצעה על סמך החוזה המזוייף החלפת דייר עוד לפני תאריך תחילת השכירות הנקובה בחוזה.

    שאלתי היא:

    האם זה שהמשכיר גילה שהשוכר זייף חוזה שכירות בין המשכיר לבין שוכר המשנה, וששוכר המשנה והשוכר הגישו חוזה מזוייף זה לחב' המים שבצעה על סמך חוזה מזוייף זה החלפת דייר עוד לפני תאריך תחילת השכירות הנקובה בחוזה,מקנה למשכיר זכות לבטל את הכל? ולא לחתום על חוזה השכירות? ולא להיכנס לעסקה?

    (מי רוצה להיכנס לעסקה עם עבריינים?)

    ככל שהתשובה חיובית, על סמך איזה חוק או כלל יש למשכיר זכות לסגת מהכל?

    תודה רבה

    • השוכר זייף מסמך. האם עילה לביטול החוזה?
      עו"ד צבי מונדשיין | 16/06/2020 08:44

      דנה בוקר טוב

      חוק החוזים מאפשר ביטול חוזה בשל הטעיה:" מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעיה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן"

      יש להניח כי המשכיר לא היה חותם על העסקה אם היה יודע שהשוכר עבריין או שהוא מזייף מסמכים.

      אם השוכר גר כבר בדירה, המשכיר צריך להגיש תביעה לפינוי המושכר ואינו יכול לנקוט בפעולה עצמאית כדי להוציא את השוכר. אחרת יהיה חשוף לתביעת השוכר.

      בהצלחה

      .

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com