איזה קיבול תופס?

  • קיבול של הצעה קודמת
    כרמית | 13/06/2020 16:06

    מתווך שהיה מיועד לשכור את דירתנו, דרש מאיתנן דרישות חריגות שלא מגיעות לו, איים שיתבע אותנו אם לא נסכים, והציע לבטל הכל אם לא נסכים לדרישתו (הצעה שבעצם נועדה לגרום לנו להיכנע לדרישותיו).

    לא הסכמנו, והצענו לו הצעה לטובת ההשכרה(שכשיגיעו הצקים והחוזה חתום על ידו במקור ששלח אלינו בדואר ואם כל יהיה בסדר) נחתום גם אנו על החוזה ונשלח לו, והשוכר המיועד לבסוף הסכים למה שהצענו.

    אחרי כן, אך עוד באותו יום, עיכלנו מה קרה והבנו שהצעתנו לו נבעה מהשפעתו עלינו, מכך שפעל למולנו בחוסר תום לב, ניסה להטעות אותנו לגבי הדין ולהפעיל עלינו עושק וסחיטה כדי שנסכים לדרישותיו החריגות, הבנו שאף מסר לנו עובדות לא נכונות לגבי הדין ולגבי המציאות , וגילינו שאין לו רישיון תיווך תקף כנדרש בחוק (למרות שהציג בפנינו מס' רישיון), כלומר הבנו שהוא לא הגון ומסוכן להשכיר לו, או אז הודענו לו שאנו מקבלות את הצעתו מאותו היום שנפנה איש לדרכו, קרי שנבטל הכל. והוא מתנגד.

    שאלתנו היא:
    בנסיבות שתוארו (ונציין שהחוזה חתום על ידו במקור והצקים לא התקבלו לידנו, הוא שלח לנו צילום ספח רשום ששלח אותם בדואר אך זה לא הגיע אלינו) , האם הסכמתנו להצעתו לבטל הכל היא זו התקפה והקובעת ? למרות שלפני כן, אנו הצענו לו הצעה שהיא לטובת ההשכרה והוא הסכים לה.

    תודה רבה

    • איזה קיבול תופס?
      ליאור חאיק, עו"ד | 13/06/2020 19:16

      מדובר במקרה מורכב.

      באופן די כללי, ההסכמה המאוחרת גוברת על הקודמת, אבל ככול ומדובר בהטעיה מהותית אפשר לבטל את ההסכם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com