מיסוי הכנסה מחו"ל לנכה 100%

  • תשלום מס על רווח בחו"ל
    יצחק | 12/06/2020 15:45

    שלום,שמי יצחק.אני בגיל  68.מעל 20 שנים אני נכה 100 אחוז ובעל אי כושר עבודה של ביטוח לאומי.(כמו כן מקבל קיצבת נכות כללית+שירותים מיוחדים+ילד בצבא בסך כ-5000 ש"ח).עובד כשוער בבניין על ידי חברה לאחזקת מבנים ומשתכר ממוצע של 5000 בחודש(עבודה לפי שעות).בחודש יוני 2020 הוצאה לאור שלי בארצות הברית(אמריקאית)תתחיל למכור ספר שלי באנגלית בחו"ל.(סאטירה בדיונית).השאלות שלי הם :1.האם אני צריך לשלם מע''מ בישראל על מכירת הספרים בארצות הברית(אני מניח שמכירת הספרים בחו"ל כוללת תשלום מע"מ)2.איזה מסמכים אני צריך לשלוח להוצאה לאור בארצות הברית כדי שלא יורידו לי מס הכנסה בארצות הברית על הרווח ממכירות הספר.3.ההוצאה לאור הסבירה לי שהם ישלמו לי תמלוגים לחשבון ה-PAYPAL שלי ולכן הפרטים שלי לא קשורים למס הכנסה האמריקאי.4. אני רוצה להירשם בשלב הראשון(ההתחלתי) כעוסק פטור לעניין מע"מ ומס הכנסה(האם אני כמוכר ספרים בחו"ל ייחשב כעוסק פטור?)5. כנכה מגיע לי פטור ממס לרווח של עד 615000 שקל בשנה!האם מכירת ספרים בחו"ל תחשב עבורי כהכנסה מיגיעה אישית?(תקרת הכנסה שנתית מיגיעה אישית בלבד, לדוגמה: משכורת, קצבה, הכנסה מעסק וכיו"ב ליחיד, שנקבעה לו נכות מזכה לתקופה העולה על 364 ימים-לפי הודעת רשות המיסים בישראל)

    בהוקרה

    יצחק

    kim72816@gmail.com

    • מיסוי הכנסה מחו"ל לנכה 100%
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/06/2020 16:08

      מע"מ על מכירות בחו"ל לא אמור להיות.

      לא אמורה להיות מניעה להחשב כעוסק פטור (בתנאי כמובן שאתה עומד בתנאים).

      הכנסה מתמלוגים היא הכנסה פאסיבית בהגדרתה ולכן הזכאות שלך לפטור עקב נכות היא מוגבלת ולא התקרה הגבוהה שמיועדת לבעלי הכנסה מיגיעה אישית (עסק או שכר כדוגמא). לכן, הגדרת ההכנסות היא קריטית במצב זה.

      מומלץ לך להתייעץ עם איש מקצוע מתאים כדי לתכנן מראש את כל הטסטרטגיה של הדיווח ותשלום המיסים בעקבות כך.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il