מס על השכרת דירה

  • מיסוי שכר דירה
    יעל | 12/06/2020 10:52

    קיימים 3 מסלולים לחישוב מס על השכרת דירה

    1 מסלול הפטור החלקי    במסלול זה דרגת המס הראשונה לאחר ניצול הפטור הוא 10% למי שמלאו לו 60 שנה

    שאלתי - האם במסלול זה בחישוב המס מוכרים ונלקחים בחשבון גם נקודות הזיכוי המגיעות לתושב או לא?

    2 מסלול מלא - חיוב במס לפי מדרגות מס -  במסלול זה כמו הקודם דרגת המס הראשונה היא 10% למי שמלאו לו 60 שנה האם במסלול זה נלקחים בחשבון נקודות הזיכוי המגיעים לתושב

    שאלתי היא

    1 האם בשני המסלולים לעיל מוכרים נקודות הזיכוי ?

    2 האם ההבדל בין 2 המסלולים הוא בהכרת הפטור שיש במסלול הראשון וכל השאר זהה

    3 מדוע נדרש לצרף לדוח טופס 867 מהבנק כשבטופס קיימים חיובי המס שנעשו על ידי הבנק

       והאם יש להם השפעה בחישוב המס

    אודה על קבלת תשובה

    • מס על השכרת דירה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/06/2020 15:30

      בשני המקרים ילקחו בחשבון נקודות הזיכוי שעומדות לרשות אותו אדם.

      ההבדל בין החישובים הוא שבאחד יש פטור חלקי (ובהתאם צריך גם לתאם את כל ההוצאות שנדרשות). המשלם יכול לבחור את המסלול שבו ישלפ פחות מס.

      לגבי טופס 867, המס בו הוא סופי, אבל ניתן לקבל החזר מס לגביו. אז מעבר לחובת הדיווח, יש גפ כדאיות להגיש למי שהכנסותיו נמוכות.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il