דליפת צינור ביוב

  • דליפת ביוב מצינור אסבסט משותף תוך עבודות תמא 38/1
    פלונית אלמונית | 12/06/2020 00:09

    אירעה דליפה מצינור ביוב אסבסט משותף שעובר ב- 3 דירות, הביוב נשפך לחדר אשפה המיועד בקומת העמודים, ונגרם נזק רב. דירתי ממוקמת בקומה הראשונה על העמודים, מנהל העבודה דרש להיכנס לדירתי עם שרברב להחליף חלק מהצינור בדירתי בלבד, מהתקרה ועד הרצפה בצינור פלסטיק, אין עוררין שחובה לתקן דליפת ביוב, אך התנגדתי בנימוק שדירת המגורים שלי תתמלא באבק אסבסט שהוא מזיק וכן שהחיבור של האסבסט והפלסטיק עלול להתבקע ואז אקבל את הביוב של הדירות העליונות אצלי בתוך הדירה. הסברי לא עזרו והוא דרש ודרש כל פעם יותר בלחץ בצעקות ובאגרסיביות. לא הסכמתי. בסוף בוצע איזה תיקון לא בתוך דירתי, שאינני יודעת מה טיבו וכמה זמן יחזיק. הצעתי דרכים אחרות לתקן את הצינור, כמו שרוול פנימי, איטום עם חומר מיוחד, התקנת צינור ביוב חיצוני חדש במקום הצינור התקול, ופניה לוועד הבית. לפני כשנה ועוד בטרם תחילת העבודות, שרברב פירק חלק מהצינורות האסבסט בקומת העמודים והרכיב עליהם צינור פלסטיק תלוי על התקרה. כל הנל בקיצור שבקיצור. מה עלי לעשות עכשיו?

    פלונית אלמונית

    • דליפת צינור ביוב
      עו"ד אילן הלוי | 19/06/2020 13:21

      פלונית אלמונית שלום רב

      אני לא בא מתחום האינסטלציה ולא אוכל לעזור לך בהמלצות לתיקון. אני כן ממליץ לעדכן את המפקח מטעמכם בפרויקט שהוא בעל מקצוע על מנת שיתן חוות דעתו בנושא.

      בעיקרון נראה לי כי החלפת הצינור טובה גם לך. אני חושב שיודעים לטפל בחיבור בין הישן לחדש באופן שלא תהיה נזילה. לגבי אבק אסבסט - כל הטפול באסבסט צריך להיות באופן מבוקר. גם כאן אם יש השגחה אני לא רואה בעיה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com