מס שבח במכירת דירה מקבלן במהלך בניה

  • מס שבח על דירה מקבלן שבאמצע בניה
    יואל | 11/06/2020 15:40

    שלום רב.
    רכשנו דירה על הנייר מקבלן לפני 5 שנים ויש עיכובים נוראיים בהתקדמות הבנייה.כרגע רק סיימו לבנות את השלד.אנחנו רוצים למכור את הדירה,אבל במחיר יותר גבוה ממה ששילמנו עליה לפני 5 שנים,כי היה לנו הוצאות שכירות עד עכשיו. האם נצטרך לשלם מס שבח על הפער של המחיר?? זו דירה יחידה שלנו! היה לנו בעבר דירה אבל מכרנו אותה וקנינו את זו על הנייר לפני 5 שנים כאמור. תודה רבה מראש..

    • מס שבח במכירת דירה מקבלן במהלך בניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/06/2020 14:13

      שלום יואל,

      כל עוד לא נסתיימה בנית הדירה לא ניתן למכור אותה בפטור ממס שבח כי היא איננה נחשבת דירת מגורים.

      גם אחרי סיום הבניה כדי לעמוד בתנאי הפטור יש להחזיק בדירה 18 חודשים לפחות טרם המכירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com