סירוב המינהל להעברת זכויות במגרש

  • אני ואחי התחלקנו בירושה של אבי ויש לנו הסכם
    arn | 10/06/2020 09:13

    שאושר ע"י בית-המשפט.

    במסגרת החלוקה נכתב שאחי מקבל מגרש ששייך היה לאבי.

    המגרש רשום במינהל על שם אבי (זה בדוק) אבל אחי טוען שהוא לא מצליח להעביר אותו על שמו. הוא טוען שהמינהל כל פעם דורש ממנו אישור כזה או אחר ועכשיו הוא דורש תיקון להסכם ביננו (התיקון  הוא טכני ומקובל על שנינו. שנינו הם היורשים היחידים).

    בגלל זה אחי דורש לשנות את הסכם הירושה (הסכם שאושר ע"י בית-המשפט) כי הוא טוען שיתכן שלעולם לא יקבל את המגרש.

    אין על המגרש חובות, משכנתא או עיקולים.

    האם יתכן מצב שבו המינהל יכול למנוע מאחי את קבלת המגרש?

    • סירוב המינהל להעברת זכויות במגרש
      עו"ד אופיר קנפו | 10/06/2020 11:12

      שלום,

      המינהל בהחלט יכול לסרב להעברת זכויות ממגוון סיבות (מסיבות טכניות ועד לסיבות מהותיות).

      מציע שתבקש לראות את המסמך שבו המינהל מפרט את הסיבה לסירובו להעברת הזכויות על שם אחיך.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il