בקשה להחזר מס

  • בקשה להחזר עבור מס שנוכה ממענק פרישה
    גלינה | 09/06/2020 15:00

    שלום,

    אני בת 33. כרגע 11 חודשים לא עובדת (חופשת לידה + חל"ת). החברה שעבדתי בה 8 שנים נסגרה. תלוש משכורת אחרון היה עבור דצמבר 19. בנוסף לפיצויים קיבלתי גם מענק פרישה מכובד. בזמנו אמרתי למעסיק שאני רוצה רצף קצבה עבור הפיצויים שנצברו עבורי ולקבל את מענק הפרישה מנוכה ממס (זאת כדי להנות מהטבות מס בפנסיה), והמעסיק ניכה את המס המקסימלי של 47% מהמענק. כעת אני צריכה את הכסף הזה ומעוניינת לחזור בי מהחלטתי ולבקש חזרה ממס הכנסה את הכסף שנוכה ממס, על חשבון ההטבות בפנסיה. אציין שעד כה לא היה לי אישית שום קשר למס הכנסה. לא מילאתי 161א ורק בימים אלה קיבלתי 161 מהמעסיק.

    שאלותיי הן 1. האם ניתן בכלל לבקש את המס שנוכה חזרה? 2. אם כן, מה בדיוק הפרוצדורה?

    תודה.

    • בקשה להחזר מס
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/06/2020 15:16

      הדרך היחידה לקבל חזרה מס שנוכה בשנה קודמת היא באמצעות הגשת בקשה להחזר מס בפקיד השומה באזור מגוריך.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il