מה עושים אם המעסיק לא מדווח על עובד לביטוח לאומי?

  • האם אפשר לבקש צ עשה מבי'ד למתן אישור לביטוח לאומי?
    איש1 | 09/06/2020 10:58

    שלום. פוטרתי מחברה בה עבדתי כעובד יומי. החב' שגם מסרבת לתת לי אישורים לביטוח לאומי על 20 חודשים שלא דיווחה עליהם אלא איחדה עם תלוש  אחר  ( בפב' שילמה גם על ינואר). זה יוצר חוב גדול.
    האם אפשר לדרוש צו עשה בבי'ד לעבודה?
    האם אני חייב להגיש כעת את כל התביעות להפרשי שכר לזכויות ביחד או אפשר לפצל את זה מנצח שהוא דחוף לי?
    תודה

    • מה עושים אם המעסיק לא מדווח על עובד לביטוח לאומי?
      עו"ד אחוה פודים | 10/06/2020 08:44

      שלום רב,

      השאלה מעט לא ברורה, אך אנסה להשיב.

      ככל שעבדת במקום עבודה שלא ידווח עליך לביטוח לאומי, אתה יכול לגשת לביטוח לאומי ולהראות להם תשלומי משכורת ששולמו לך ואז ביטוח לאומי מבטל את החיובים נגדך ופועל נגד המעסיק.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • הבהרה חוזרת של השאלה
        איש1 | 10/06/2020 09:22

        תודה על התגובה. אסביר את השאלה.
        החברה איחדה שכר לחודשים שונים. למשל בתלוש אוגוסט שילמו גם על יולי. ולכן יולי לא מופיע במפורש בתלוש ובטופס 106  וכן לא מדווח  לביטוח לאומי.
        החברה מסרבת בכוחניות  לתת אישור לכך. אף שזה לא יגרור לה כל עלות ואין כל ויכוח שאכן עבדתי ב-20 החודשים החסרים. האם אני יכול לבקש מביה''ד שיורה לה לתת אישור כזה והאם אני חייב לאחד את הבקשה עם תביעות הפרשי שכר או שאפשר לפצל. תודה