התאכזבתי מהלימודים, לתבוע?

  • אכזבה מלימודים
    שרון | 07/06/2020 15:01

    שלום,

    לא בטוח שאני במקום הנכון, אם לא אשמח לכיוון.

    נרשמתי השנה ללימודים במכללה ידועה, לימודי תעודה. שילמתי המון כסף עבור השנה הראשונה, והובטח שהלימודים יהיו אינטנסיביים מאוד. האמת ששמחתי וזה אחד הדברים שמשך אותי להירשם למסלול שלהם.

    היינו כמאה סטודנטים בלימודים, רובנו סבלנו ממש מכיוון שלא רק שהיה אינטנסיבי אלא היינו מקבלים מבחנים ובחנים מבוססים על מקראות באנגלית על חומר שלא נלמד, כלומר, כל שבוע בוחן לפני שלימדו את החומר.

    כתבנו מכתבים, ניסינו להסביר אך ללא הועיל. קיימתי שיחת זום עם ראש החוג, הסברתי שחווית הלמידה שלי נפגמה ואין לי מוטיבציה ללמוד, אמר לי בפרוש שזה לא מעניין אותו, מה שמעניין הוא שנצא מטפלים טובים וראויים.

    פרשתי מהלימודים, נפגעתי קשות ואין לי חשק בכלל לחשוב על המכללה הזאת וכמובן שהלך הכסף.

    האם יש עילה לתביעה כדי לקבל לפחות חלק מהכסף חזרה?

    תודה

    • התאכזבתי מהלימודים, לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/06/2020 18:44

      היי

      אכזבה כשלעצמה איננה עילה לתביעה.

      עם זאת, ככול והמכללה הפרה את התחייבויותיה ישנה עילת תביעה. כל מקרה נבחן לגופו.

      היו מקרים שבהם הושבו כספים או לפחות חלק מהכספים בתביעה קטנה על ידי מכללות שהפרו מצגים והתחייבויות ללימוד תכני קורס.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com