הצמדת שטח גינה לדירות הקרקע

  • הצמדת הקרקע לדירות הקרקע
    אמיר | 06/06/2020 10:56

    שלום
    הבנין שבו יש לי דירה עובר תהליך תמא 38\1 ונמצא בתהליך בניה מתקדם. לכל דירה בקומות א ב הוגדלה המרפסת בכמה מטרים. בקומות הקרקע לא ניתן היה לייצר מרפסת ובהסכם מול היזם נאמר שלדירות הקרקע לא תהיה מרפסת ותינתן תוספת שטח מהגינה אם יתאפשר ויסוכם עם הדיירים. במהלך השנים שהפרוייקט היה בתכנון התברר שכל שטח הקרקע הוצמד לדירות הקרקע בלי ליידע את הדיירים (שאינם מקומת הקרקע), נציגות הדיירים או את העו"ד מטעמנו. מדובר כעשרות מ"ר לכל דירת קרקע שזה מעל ומעבר להרחבת המרפסת בקומות הגבוהות יותר. לטענת היזם כולנו חתמנו על הגרמושקה להיתר בניה ששם רשום בקטן שטח פרטי על הגינה. נכון לעכשיו היזם מבקש שנחתום על היתר שינויים. השאלה כמובן אם זה חוקי? הבעיה שעיכוב חתימה יכול לעכב את הפרוייקט ולכן כמובן היזם לוחץ שנחתום. אנחנו הדיירים כמובן לא רוצים לעכב את הפרוייקט. מצד שני חתימה שלנו מכשירה את ההצמדה כי עכשיו כל הדיירים מודעים לזה. התשובה מהעו"ד שלנו לא ממש ברורה. מה המלצתכם?
    תודה רבה

    • הצמדת שטח גינה לדירות הקרקע
      עו"ד אילן הלוי | 06/06/2020 19:24

      אמיר שלום

      פסיקה ראשונה בענין קבעה כי יש צורך בהסכמה של 100% מהבעלים כדי להצמיד גינה לדירות הקרקע במסגרת פרויקט תמא 38/1. הואיל ועל פי רוב לדירות מעל הקרקע מוסיפים מרפסות שמש- פסיקות מאוחרות קבעו כי ניתן במסגרת הרוב הנדרש (2/3) לאשר הצמדת שטח גינה בדומה שלטח המרפסת שמצמידים לדירות האחרות. למשל - אם מוסיפים מרפסת שמש 10 מ"ר יאשרו הצמדת גינה 10 מ"ר גם אם לא 100% מהבעלים הסכימו לכך.

      לפי התאור בשאלה ההסכם הלך תחילה לפי מתווה הפסיקה המוקדמת שאזכרתי לעיל (המחייבת  הסכמה של כולם) ובהמשך ובפועל - כנראה החתימו אתכם על גרמושקה ובה הצמדה גדולה יותר. טענת היזם היא כי החתימה על הגרמושקה כמוה כהסכמה להצמדת שטחי הגינה.

      אם התאור מדויק אני חושב שהיזם ובעלי דירות הקרקע לא צריכים להנות מכך. אני חושב שיש לכם טענה טובה (גם אם לא נקייה לגמרי) כנגד ההצמדה. אני מציע לנצל את המצב הנוכחי בו הוא זקוק לכם לקבלת היתר שינויים כדי לעמוד על דעתכם. אני לא רואה שום חשש שלא יצא פרויקט. אם תהיו חזקים הוא ימצמץ ראשון ויגיע עמכם להסכמה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com