איפה מגישים תביעה קטנה?

  • איפה תובעים?
    דני | 04/06/2020 03:00

    איפה תובעים תביעה קטנה ? האם יש חוקים מסוימיים לגבי מקום פתיחת התיק??

    • איפה מגישים תביעה קטנה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/06/2020 12:20

      היי דני

      בתקנות שיפוט תביעות קטנות נקבעו כללים לגבי הסמכות המקומית.

      2. (א) תביעה תוגש לבית המשפט שאזור שיפוטו הוא אחד המקומות המנויים להלן, והוא על אף האמור בכל הסכם שבין בעלי הדין; ואלה הם:

      (1) מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע;

      (2) מקום יצירת ההתחייבות;

      (3) המקום שנועד, או שהיה מכוון, לקיום ההתחייבות;

      (4) מקום המסירה של הנכס;

      (5) מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים;

      (6) בתביעה שכנגד – מקום הגשת התביעה המקורית.

                (ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), תובענה בשל פרסום או סחר ברשת האינטרנט תוגש לבית המשפט שבאזור שיפוטו מצוי מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע או מקום מגוריו או מקום עסקו של התובע, בלבד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com