אפשר לתבוע על משלוח שלא הגיע?

  • משלוח שלא הגיע
    שרון | 03/06/2020 21:14

    שלום רב,
    לפני כחודשיים זכיתי במכרז דרך אתר ebay ברמקול של גוגל לבית חכם במחיר של 74 דולר כולל משלוח , ממש מתחת לרף של תשלום מס. מחיר מוצר כזה ללא מכרז יכול להגיע גם ל 200 עד 300 דולר לפני תשלום מס.
    המוצר הגיע לארץ וקיבלתי הודעה מחברת המשלוחים שאבחר מקום בו אני רוצה לקבל את החבילה.
    לאחר שבחרתי מקום קרוב לבית קיבלתי הודעה שבימים הקרובים אקבל הודעה לגשת למקום שבחרתי לאסוף את החבילה. לאחר שבוע פניתי לחברה והם טענו כי יש לחץ שאני אמתין. לאחר שבועיים אותו הדבר. לאחר שלושה שבועות אמרו לי שהם לא מוצאים את החבילה ויעדכנו אותי . לאחר 4 שבועות הפנו אותי לחברת הבלדרות ושם אמרו לי שיבדקו את הנושא. לאחר כשבוע חזרו אליי ואמרו לי סופית שלא מוצאים את החביחה והכריזו על אובדן.
    יש לציין כי קיבלתי זיכוי מלא מאתר ebay
    שאלתי היא האם ניתן לתבוע את חברת המשלוחים על הנזק שגרמו לי ועל עוגמת הנפש שהעבירו אותי הרבה מאוד זמן?

    תודה רבה על העזרה
    בברכה,
    שרון

    • אפשר לתבוע על משלוח שלא הגיע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/06/2020 12:23

      היי שרון,

      אני מבין שקיבלת זיכוי ולכן הנזק היחידי הוא האכזבה מאי קבלת המוצר בגלל רשלנות חברת השילוח.

      אפשר להגיש תביעה קטנה אך הפיצוי שתקבלי, בהנחה ותקבלי, יהיה נמוך מאחר וזוכית על הסכום ששילמת ולכן לדעתי לא שווה מבחינה כלכלית לנהל הליך דומה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com