מס על פיצויים שפסק ביה"ד לעבודה

  • פיצויים שנפסקו לטובתי בבי"ד לעבודה
    מיכל | 31/05/2020 11:19

    בס"ד

    שלום רב אשמח ליעוץ : תבעתי בביהד לעבודה את מעסיקי לשעבר

    וזכיתי במשפט ונפסקו לי פיצויים 90,000 שח .

    הנתבע (המעסיק) מבקש ממני ללכת למס הכנסה לבצע תיאום מס ורק אחר כך ישלם לי את פסק הדין שנקבע . האם זה הגיוני ? האם ינוכה לי מס מסכום הפסיקה ?

    מה עלי לעשות ? אשמח מאוד לתשובה בהקדם , תודה רבה !

    • מס על פיצויים שפסק ביה"ד לעבודה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 06/06/2020 14:00

      המעסיק צודק בבקשתו כיוון שבהעדר אישור של מס הכנסה הוא יאלץ לנכות לך מס מכסימלי.
      ביה"ד פוסק סכומים לעובדים המורכבים ממספר סוגים, חלקם שכר שחייב במס, חלקם פיצויים כגון עוגמת נפש וכו' שיתכן ויהיו פטורים ממס.

      לכן, צריך לפנות לפקיד השומה עפם הניירת של התביעה ופסק הדין של ביהמ"ש, יחד עם תלושי ההכנסות השוטפות של השנה והוא יחליט מה חייב, מה לא וכמה מס צריך לנכות לך (אם בכלל).

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • מס על פיצויים בבית הדין לעבודה
        מיכל | 12/06/2020 06:11

        תודה רבה על ההכוונה והיעוץ עו"ד גבע . אתמול קיבלתי את ההמחאה והבחנתי שהמעסיק ניכה לי מהפיצוי שנפסק לי בבית הדין לעבודה רק מס בריאות וביטוח לאומי בסך 4500 שח .

        פקיד שומה קבע בתיאום המס שהעברתי לו שעד 88,000 שח עליו לנכות 11% מס .

        לא ראיתי בתלוש שצורף שום הורדה ושום ניכוי למס הכנסה .

        האם המעסיק פעל נכון ? יש לי ממה לחשוש ? ללכת למס הכנסה שוב ולומר להם שהמעסיק לא ניכה או שמבחינתי אני מכוסה , עשיתי תיאום מס כפי שביקשו ואם הוא לא ניכה זה בעיה שלו ?

        חוששת שמס הכנסה לא יפנה אלי בעתיד ויבקש את הכסף .אשמח מאוד לתשובה נוספת , תודה רבה !!

      • מס על פיצויים בבית הדין לעבודה
        מיכל | 12/06/2020 06:12

        תודה רבה על ההכוונה והיעוץ עו"ד גבע . אתמול קיבלתי את ההמחאה והבחנתי שהמעסיק ניכה לי מהפיצוי שנפסק לי בבית הדין לעבודה רק מס בריאות וביטוח לאומי בסך 4500 שח .

        פקיד שומה קבע בתיאום המס שהעברתי לו שעד 88,000 שח עליו לנכות 11% מס .

        לא ראיתי בתלוש שצורף שום הורדה ושום ניכוי למס הכנסה .

        האם המעסיק פעל נכון ? יש לי ממה לחשוש ? ללכת למס הכנסה שוב ולומר להם שהמעסיק לא ניכה או שמבחינתי אני מכוסה , עשיתי תיאום מס כפי שביקשו ואם הוא לא ניכה זה בעיה שלו ?

        חוששת שמס הכנסה לא יפנה אלי בעתיד ויבקש את הכסף .אשמח מאוד לתשובה נוספת , תודה רבה !!

      • מס על פיצויים בבית הדין לעבודה
        מיכל | 12/06/2020 06:12

        תודה רבה על ההכוונה והיעוץ עו"ד גבע . אתמול קיבלתי את ההמחאה והבחנתי שהמעסיק ניכה לי מהפיצוי שנפסק לי בבית הדין לעבודה רק מס בריאות וביטוח לאומי בסך 4500 שח .

        פקיד שומה קבע בתיאום המס שהעברתי לו שעד 88,000 שח עליו לנכות 11% מס .

        לא ראיתי בתלוש שצורף שום הורדה ושום ניכוי למס הכנסה .

        האם המעסיק פעל נכון ? יש לי ממה לחשוש ? ללכת למס הכנסה שוב ולומר להם שהמעסיק לא ניכה או שמבחינתי אני מכוסה , עשיתי תיאום מס כפי שביקשו ואם הוא לא ניכה זה בעיה שלו ?

        חוששת שמס הכנסה לא יפנה אלי בעתיד ויבקש את הכסף .אשמח מאוד לתשובה נוספת , תודה רבה !!

      • מס על פיצויים בבית הדין לעבודה
        מיכל | 12/06/2020 06:12

        תודה רבה על ההכוונה והיעוץ עו"ד גבע . אתמול קיבלתי את ההמחאה והבחנתי שהמעסיק ניכה לי מהפיצוי שנפסק לי בבית הדין לעבודה רק מס בריאות וביטוח לאומי בסך 4500 שח .

        פקיד שומה קבע בתיאום המס שהעברתי לו שעד 88,000 שח עליו לנכות 11% מס .

        לא ראיתי בתלוש שצורף שום הורדה ושום ניכוי למס הכנסה .

        האם המעסיק פעל נכון ? יש לי ממה לחשוש ? ללכת למס הכנסה שוב ולומר להם שהמעסיק לא ניכה או שמבחינתי אני מכוסה , עשיתי תיאום מס כפי שביקשו ואם הוא לא ניכה זה בעיה שלו ?

        חוששת שמס הכנסה לא יפנה אלי בעתיד ויבקש את הכסף .אשמח מאוד לתשובה נוספת , תודה רבה !!