"בניתי מחסן קטן בחצר - וקיבלתי כתב אישום וזימון למשפט"

  • מחסן בחצר האחורית
    טל | 27/05/2020 15:46

    אני גר בבית פרטי דו משפחתי בראשון לציון.

    בחצר האחורית שלי בניתי מחסן בו אני מאחסן את כלי הגינה שלי, אופניים וכד'. כדי שיהיה כיף לילדים בימי הקיץ החמים התקנתי בריכת אינטקס (חפרתי כחצי מטר כדי לייצב את הבריכה). היא שם מהקיץ האחרון.

    לפני כמה חודשים הגיע אלי פקח מהעירייה. לא חשבתי שיש לי מה להסתיר אז נתתי לו להכנס והוא ראה וצילם את הדברים.

    לפני כמה ימים קיבלתי כתב אישום וזימון למשפט! לא יאומן, חשבתי שאין בעיה עם הדברים שבניתי בחצר שלי שלא מפריעים לאף אחד.

    מה לעשות עכשיו?

    • "בניתי מחסן קטן בחצר - וקיבלתי כתב אישום וזימון למשפט"
      עו"ד ציפי מרגלית | 27/05/2020 23:32

      טל שלום,

      הקמה של מחסן בחצר הבית הפרטי והתקנת בריכה, גם אם זו בריכת אינטקס, אינה יכולה להיעשות בלא קבלת היתר ו/או דיווח לוועדה המקומית.

      כמוך, רבים נוטים לחשוב שבניה של מחסן או בריכה מחומרים קלים פטורים מקבלת היתר בניה.
      כי הרי, אלו הם שימושים נפוצים ונדרשים בחצר הבית הפרטי ואינם מפריעים לאף אחד. זו טעות נפוצה.

      בנייה של  מחסן, או העמדה של מחסן מחומרים קלים, צריכה להיות בהתאם לתכנית התקפה ולהנחיות המרחביות של הישוב בו אתה גר.

      צריך שיהיו למחסן זכויות בניה בתכניות התקפות, ועליו לעמוד בקוי הבניין המפורטים בהן.
      במקרים מסוימים, הקבועים בתקנות, הקמת המחסן פטורה מהיתר אך מחויבת בדיווח לוועדה המקומית.

      הצבה של בריכה בדרך קבע, גם אם היא מחומרים קלים (ובפרט כשנעשו עבודות הכנה ששינו פני הקרקע - חפירה של כחצי מטר), מחייבת קבלת היתר בניה.

      הקמה של מחסן ובריכה ללא היתר (או דיווח לועדה המקומית) הינה עבירה פלילית, ומכאן כתב האישום שהוגש נגדך.

      מציעה לך בשלב זה להסתייע בעורך דין המתמחה בתחום אשר יידע לייצג אותך כראוי בבית המשפט, להגיע להסדר ולבדוק האם ניתן להכשיר את המחסן והבריכה.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד

      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il