האם מותר למעסיק לדרוש מהעובד לשלם ביטוח לאומי?

  • דמיי ביטוח לאומי בזמן חלת
    מיכלי | 27/05/2020 10:29

    שלום רב,
    קוזזו לי דמי ביטוח לאומי מדמיי האבטלה שקיבלתי עד כה על זמן חלת. כרגע גם המעסיק מבקש לגבות ממני במשכורת הבאה חוב שלי לכאורה עבור דמיי ביטוח לאומי.
    ראשית על מה מדובר בדיוק, על החלק שלי או גם על שלו,וששילם לביטוח בזמן החלת, ועכשיו גובה ממני חזרה ??
    שנית, אם הביטוח הלאומי כבר גבה ממני את חלקי, למה שיקוזזו משכרי שוב דמי ביטוח ??
    נראה שמשהו פה לא תקין וגם לא הגיוני.
    ולמי בעצם עליי לפנות בעניין?
    מבחינת המעסיק ולטענתו זה חוקי.
    (הוא מצידו גם שלח מכתב מקדים לכל העובדים ,כשהוצאנו לחלת, על כך שיוכל לגבות חזרה תשלומים שישולמו מצידו בזמן החלת ).
    השאלה מן הסתם אם ומה חוקי ,מצד ביטוח לאומי/המעסיק, או לא.
    תודה רבה

    • האם מותר למעסיק לדרוש מהעובד לשלם ביטוח לאומי?
      עו"ד אחוה פודים | 31/05/2020 11:00

      מיכל שלום,

      השאלה שייכת לפורום ביטוח לאומי.

      מכל מקום אומר שבזמן חל"ת, מעסיק מחוייב לשלם עבור עובד לביטוח לאומי ולכן אם הוא דורש את חלקך לביטוח לאומי, זה נשמע לי תקין.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com