דמי יציאה בעקבות סיום הסכם שכירות

  • האם סעיף זה בחוזה השכירות חוקי?
    אנה | 26/05/2020 09:44

    שלום רב,
    יש לי שאלה בנוגע לחוזה שכירות. אני פיניתי הדירה באמצע חוזה, בצורה תקינה עם התראה של חודשיים מראש כפי שכתוב בחוזה. בנוסף מצאתי דייר שבעל דירה חתם איתו על חוזה במקומי. ביום שבאתי להעביר את המפתח לבעל הדירה הוא אמר שיש סעיף שעלי לשלם לו 1500 ש"ח ומעמ אם אני עוזבת לפני הזמן עקב עלויות שנגרמו לו. אני, בתום לב, לא ראיתי סעיף זה כשחתמתי.
    השאלות שלי הן:
    1. האם זה חוקי ולא נוגד את חוק השכירות ההוגנת אשר אוסר להטיל על השוכר תשלומים נוספים מלבד שכירות והוצאות שוטפות?
    2. האם על בעל הדירה להציג לי פירוט של העלויות עליהן הוא מחייב? על מה המע"ם? יש לציין שהוא עורך דין בעצמו ולכן סביר שכתב חוזה בעצמו או לקח את אותו החוזה.
    3. מה היא דרך פעולה המיטבית עבורי, בהנחה שאני מוצאת סכום זה לא הוגן ומופרך.

    תודה רבה על עזרתכם.

    • דמי יציאה בעקבות סיום הסכם שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 29/05/2020 16:36

      היי אנה

      קשה להשיב בלי לבדוק את הסכם השכירות, ייתכן וישנו סייג או החרגה כלשהי.

      עניין המע"מ תמוה ואינו רלבנטי מאחר ומדובר בשכירות בין שני אנשים פרטיים, וממילא המשכיר לא יוציא לך חשבונית על הסכום הנ"ל.

      מצד שני ככול וחתמת על סעיף בדבר קנס יציאה החוק אינו מתערב למעט הנושאים הבאים הקבועים סעיף 25 לחוק השכירות:

      השוכר לא יישא במישרין בתשלומים שאינם מפורטים בסעיף קטן (א), ובכלל זה בתשלומים אלה:

      (1) תשלום המיועד לרכישה או להשבחה של מערכות או מיתקנים קבועים המשרתים את הדירה המושכרת, למעט התאמות מיוחדות או שיפורים שביקש השוכר;

      (2) דמי ביטוח בעד ביטוח הדירה המושכרת בביטוח מבנה;

      (3) תשלומים שהמשכיר חב בהם כלפי צד שלישי, שאינם כאמור בסעיף קטן (א), ובכלל זה דמי תיווך למתווך אם המתווך פעל מטעם המשכיר.

      בנוסף סעיף 25יג אינו קובע שאין אפשרות למשכיר לגבות קנס בגין יציאה של השוכר מהסכם השכירות בעקבות חרטה, ולכן ככול וחתמת על הסעיף נראה שעליך לשלמו:

      "המשכיר יודיע לשוכר על ביטול חוזה שכירות למגורים בהתאם לתניה כאמור בסעיף קטן (א), 90 ימים מראש, לפחות, והשוכר יודיע למשכיר על ביטול החוזה בהתאם לתניה כאמור, 60 ימים מראש, לפחות."

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com