תוספת

  • דוח מהירות דבורה
    יאיר | 20/05/2020 18:09

    לפני מספר דקות נעצרתי ע"י ניידת סמויה על מהירות 115 במקום שמותר 80 השוטר נתן לי דוח 750 שח על 110 במקום 80.
    לטענתי נסעתי אומנם מעל 80 לא חושב 115,
    בנוסף בלמתי יחסית רחוק מאוד מהניידת והשוטר רשם בדוח 'ראיתי על הצג כי מהירות נסיעתו יציבה כ 3 שניות' לדעתי זה לא קרה ולא יתכן.
    השוטר סירב לתת לי הסבר טכני מאיזה מרחק תפס או מה מוכיח שזה אני וכו'.
    זה מרגיש לי לא אמין, מה עושים?

    • תוספת
      יאיר | 20/05/2020 18:52

      מדובר במכשיר דבורה מספר b228 כשעברתי בהלוך ראיתי את הניידת ולכן בחזור בלמתי ממרחק רב מאוד,איך אפשר לוודא שהשוטר המתין 3 שניות וראה מהירות יציבה?

      • נתפסתי ע"י דבורה
        יעקבי | 21/05/2020 13:24

        שלום יאיר,

        מכשיר הדבורה נחשב מכשיר אכיפת מהירות מתקדם הפועל בעזרת רדאר על פי עקרון של 'אפקט דופלר'. יכול לזהות רכב ממרחק העולה על 1.000 מטר.

        הוא לא מצלם את הרכב. יש לו מוגבלויות מסויימות אך בד"כ אמין.

        אם נקלטת במסגרת שמחוץ למוגבלות המכשיר כי אז שלם את הדו"ח.

        ניהול תיק כזה בבית משפט מחייב עזרת עו"ד הבקי ברזי המכשיר.