נסגרה עסקה בטלפון והצד השני הקפיץ אחר כך את המחיר

  • נסגרה עסקה בטלפון - יום לפני איסוף המוצר המחיר קפץ
    דניאל | 20/05/2020 13:00

    שלום רב.

    לפני כשבועיים שוחחתי עם חברה המתקנת קורקינטים משומשים ומוכרת אותם שוב.

    המחיר שנאמר לי היה 680 ש"ח עבור הקורקינט בלבד, וסיכמנו שאני אאסוף את המוצר שבוע לאחר השיחה. לאחר שבוע התקשרתי למקום שוב ונאמר לי כי הקורקינט הגיע אך כי ייקח שבוע לתקן אותו, ווידאתי שוב את המחיר ואף הצעתי להעביר מקדמה אך נאמר לי כי אין צורך. במשך תקופת הזמן הזאת לא חיפשתי כלי נסיעה אחר מכיוון שידעתי שאני מתכוון לקנות את המכשיר.  אתמול (שלישי) - יום לפני מועד האיסוף התקשרתי שוב על מנת לוודא כי הקורקינט מוכן וכי אני יכול להגיע ולאסוף, להפתעתי הרבה נאמר לי כי המחיר "קפץ" למחיר של 1480 וכי הקורקינט מגיעה עם שלל אביזרים וכי אין לי אפשרות לרכוש את הכלי במחיר שסוכם ללא האביזרים בשתי השיחות שהתקיימו לפני.

    כל השיחות שלי מוקלטות וגם השיחות שקיימתי עם החברה.

    השאלה שלי - האם לאחר שנעשה הסכם בע"פ על המחיר ועל מה אני מקבל תמורתו וגם הייתה מסגרת זמן - האם אפשר לשנות את תנאי העסקה ולהקפיץ את המחיר ?

    האם יש לי עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות? והאם ההקלטה שנעשתה מהטלפון שלי קבילה במידה ואצטרך להציג אותה ?

    • נסגרה עסקה בטלפון והצד השני הקפיץ אחר כך את המחיר
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/05/2020 11:30

      היי דניאל

      בהחלט יש לך עילת תביעה על חוסר תום לב במשא ומתן של הצד המוכר, הפרת הסכם ושינוי חד צדדי של תנאי הסכם לאחר שנכרת.

      אני מבין שיש לך שיחות שמאשרות את המחיר שסוכם ולכן מדובר בראיות טובות שתוכל להשתמש בהן במידה ותבחר להגיש תביעה קטנה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com