שכירויות בפרוייקטים לפי תמ"א 38

  • חוזה השכרה בזמן עבודות ביצוע תמ"א 38
    רחל | 20/05/2020 10:15

    האם קיים חוזה השכרת דירה בזמן ביצוע תמ"38 לדיירים השוכרים במחיר מופחת?

    • שכירויות בפרוייקטים לפי תמ"א 38
      עו"ד יוחנן דוניץ | 20/05/2020 12:25

      רחל שלום רב,

      לצערי חסרים לי מעט נתונים על מנת לענות על השאלה שלך במלואה-

      1. באיזה פרוייקט מדובר? האם מדובר בתמ"א 38/1 (שיפוץ) או תמ"א 38/2(הריסה ובנייה מחדש)?

      2. האם ישנה התייחסות לנושא בחוזה התמ"א מול היזם בבניין בו הדירה קיימת?

      3. האם את שואלת לשאלת ההיתכנות להשכיר דירה הנמצאת בעיצומו של פרוייקט, או האם ישנה חובה להוריד משכר הדירה של בשכירות עקב פרוייקט תמ"א שהחל?

      בכל מקרה, אענה באופן כללי ואני מקווה שאצליח לסייע לך. ככל שתרצי להרחיב בנושא, את יותר ממוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני ונעמיק לפרטי השאלה.

      באופן כללי, אין כל מניעה להשכיר דירה בבניין אשר מבוצעות בו עבודות לפי תמ"א 38 לסוגיה (כאשר יש לקחת בחשבון את נושא ההריסה במקרים של תמ"א 38/2). מצד שני, אין גם חובה להפחית משכר הדירה עקב עבודות לפי תמ"א 38 (מדובר בסוגייה מסחרית גרידא).

      מה שכן, חוק החוזים כשלעצמו דורש מכל הצדדים לנהוג בתום לב. כאשר אנו מיישמים את חובת תום הלב במקרים מסוג זה, יש להתייחס לסוגיית יידוע הצדדים על היתכנות פרוייקטים (במידה והתחילו כבר לעבוד על הנושא, אף אחד לא צריך לנחש).

      יש לזכור, ברובם של הסכמי השכירות ישנו סעיף חשוב מאד בו השוכר מצהיר כי ביצע את כל הבדיקות התכנוניות על הנכס ומצא שהוא תואם לצרכיו. לכן, חשוב כי שוכר הבא לשכור דירה בבניין אשר עלול להיות חלק מפרוייקט תמ"א 38 רבתי יבדוק בעירייה האם הוגשו בקשות לגבי הבניין. במידה והשוכר אכן בדק ולא יכל לדעת על היתכנותו של פרוייקט מסוג זה, ייתכן ויעמדו לו זכויותיו מכח דיני הסיכול (ניתן לבטל חוזה כתוצאה מסיטואציה אותה לא ניתן היה לצפות מראש על ידי מי מהצדדים).

      אני מקווה כי הצלחתי לסייע לך רחל. כמובן שאם ברצונך להעמיק יותר על הסוגייה, את יותר ממוזמנת לפנות אלי ואנסה לסייע ככל האפשר.

      שיהיה המשך יום נעים ובהצלחה.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net

      • חוזה שכירות בזמן עבודות תמ"א
        רחל | 20/05/2020 12:34

        תודה. מדובר בתמ"א 38/1 שיפוץ. יש התייחסות בחוזה מול הקבלן בעניין ביטוח לגבי מי שנמצא בדירות. הדירה כבר מושכרת לפני תחילת תץמ"א ושכר הדירה הופחת עם תחילת העבודות. השאלה: איזה סעיף צריך להיות בחוזה למנוע תביעה נגדי אם חס וחלילה יקרה משהו לשוכר במהלך העבודות. תודה