הארנונה עלתה. מי משלם, השוכר או המשכיר?

  • הגדלת חיוב ארנונה לשוכרת באופן משמעותי
    אלין | 19/05/2020 00:28

    שלום רב,
    בסוף שנה שעברה חתמתי על כניסה לדירה שהארנונה שהוצגה לי עבורה הייתה 600 ש"ח על שטח 70 מ"ר.
    לאחרונה, נמסר לי שבעירייה תיקנו את השטח במדידה חדשה (כלומר עד היום טעו בנושא) ולמעשה התשלום הנדרש ממני (מתחילת השנה) כמעט כפול מזה אשר ציפיתי לו. גם חישוב השטח החדש שגוי לדעתי, אך זה לא העניין. שאלתי היא- האם בתור שוכרת (שרשומה בארנונה) הדבר אמור ליפול עליי על אף שהוצגה לי תמונה שונה בתכלית עם תחילת תקופת השכירות בנכס?

    אשמח לתשובה

    • הארנונה עלתה. מי משלם, השוכר או המשכיר?
      עו"ד צבי מונדשיין | 20/05/2020 12:50

      אלין שלום וברכה,

      כעיקרון ולפי פקודת העיריות "המחזיק בנכס" הוא משלם הארנונה.

      את העירייה לא מעניינת ההתחשבנות שלך מול המשכיר.

      גם לפי חוק החוזים, טעות כלכלית בכדאיות העסקה איננה פתח לביטול ההסכם, ועלייה בארנונה זו בהחלט טעות כלכלית.

      אם תוכלי להוכיח שבעל הנכס ידע על ההעלאה או על חישוב השטח השגוי ובכל זאת הציג לך נתונים שקריים, הדרך פתוחה בפנייך להגיש נגדו תביעה.

      בברכת בריאות טובה ובהצלחה

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com