חיוב יתר בגין מידות

  • משלוח בינלאומי
    קטלין | 18/05/2020 23:24

    שלחתי חבילה דרך חברת שליחויות בינלאומית, אחרי שחבילה הגיע לייעד קיבלתי דרישה לתוספת תשלום (עוד 18$ בנוסף ל-45$ ששילמתי ). כדי לקבוע מחיר המשלוח טרם שליחתו נדרשתי לציין גודל האריזה. לטענת חברת שליחויות תוספת מחיר נבע מזה שגודל חבילה שציינתי אינו מדוייק וחורג ב-2 ס״מ מגודל שצויין על ידי.

    אציין כי אריזה למשלוח נקנתה בדואר ישראל, כך שלפני שליחתה בנוסף למידדתה בצורה פיזית, וודאתי שאכין מידות שלי תואמות לאלה שמופרסמים באתר דואר ישראל ומצאתי שאין סטיה.

    לבירור העניין פניתי לאותה חברת שליחויות, תשובה שקיבלתי מהם:

    שהמשלוח נשקל ונמדד במרכז המיון ולהלן המידות:

    27*36*19 משקל נפחי של 4 ק''ג,

    להבדיל מהמידות שאני מדדתי ואלה שמופיעיות באתר דואר ישראל: 25*35*17

    מבחינתי אין כאן טעות ואני לא מסכימה לשלם על טעות של חברת שילוח, בנוסף החברה לא מאפשרת לי להוציא משלוחים נוספים לפי שהחוב ישולם ובכך מעקבת משלוחים חשובים נוספים.

    אשמח לדעת מה ניתן לעשות בעניין.

    בתודה מראש.

    • חיוב יתר בגין מידות
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/05/2020 11:08

      היי קטלין,

      המקרה נשמע מתאים להליך של תביעה ייצוגית, ככול ואפשר להוכיח כי חברת שליחויות מחייבת תשלומים נוספים בגין מידות שאינן תואמות בפועל לאלו של המוצר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com