הפרת הסכם לבניית אתר אינטרנט

  • בניית אתר אינטרנט, כסף שולם, אך האתר לא נבנה.
    קטי | 17/05/2020 19:31

    שלום רב,

    לפני כשנתיים פניתי לחברה שבונה אתרים במטרה לבנות אתר אינטרנטי.

    לאחר פגישה פיזית עם בעל החברה ותיאום ציפיות, קיבלתי תוכנית עבודה במייל והעברתי תשלום ב 3 צ׳קים עבור העסקה - סה״כ 9000 ש״ח, צפי לסיום עבודה היה חודשים עד שלושה, אך עם תחילת עבודה על האתר זמנים התערכו. אציין כי במהמלך העבודה נאלצתי לפנות לאנשי מקצוע נוספים דבר שלא היה מתוכנן מראש, מה שגרם והביא להוצאות כספיות נוסופות.

    לאחר שכל החומר שביקש בונה אתרים היה מוכן הבחור התחיל להתעלם, לדבריו היה עסוק, שהה תקופה ארוכה בחו״ל אחרי פרק זמן ועד היום פשוט הפסיק להתייחס להודעות ומיילים.  לשאלתי על התקדמות הפרוייקט ורצון לדעת האם יש כוונה להתקדם עם בניית האתר או לחזיר כסף לא מקבלת תשובות.

    אסכם ואומר, כי עד היום לא קיבלתי אתר שהזמנתי מהחברה ונאלצתי לבנות אתר בסיסי בכוחות עצמי.

    אשמח לדעת האם יש דרך להחזיר כסף ששולם? באיזו דרך ניתן להשפיע, האם נכון במקרה הזה לפנות לעו״ד או גורם אחר כדי לפתור את הנושא? האם להגיש תביעה קטנה בעניין?

    תודה מראש.

    • הפרת הסכם לבניית אתר אינטרנט
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/05/2020 11:06

      היי קטי

      נשמע שיש בידיך עילת תביעה טובה בגין כשלון תמורה מלא עקב הפרת חוזה.

      הפרת החוזה  גרמה לך לנזקים ולכן ניתן לתבוע השבה מלאה של הסכום ששולם בתוספת פיצוי בגין אבדן רווחים ככול ונגרמו וכן פיצויים נוספים.

      בהחלט מומלץ להסתייע בעו"ד לצורך מתן ייעוץ, שליחת מכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי ולאחר מכן ככול ויהיה צורך בנקיטת הליך משפטי, בין אם באמצעות תביעה קטנה עד סכום של 34,000 ש"ח (בו אין אפשרות ייצוג, אך עורך דין יכול להכין ולנסח את התביעה) או באמצעות תביעה בהליך אזרחי רגיל בו אפשר להיות מיוצגים באופן מלא.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הפרת הסכם לבניית אתר אינטרנט
        קטי | 31/05/2020 15:58

        מודה על תשובה מפורטת.

        אשמח לקבל המלצה על עו״ד לצורך הגשת תביעה. האם הינו צריך להתמקצע בתחום מסויים?

        תודה מראש.