קיבלתי הזמנה לבית המשפט, מה עושים?

  • הזמנה להישפט עקב נסיעה במהירות מופרזת בכביש בינעיר
    מיכאל | 17/05/2020 00:48

    היי,

    קיבלתי 'הזמנה לדין וכתב אישום' בעקבות מהירות נסיעה של 154 בכביש בו המהירות המותרת היא 90, האכיפה בוצעה באמצעות שוטר עם אקדח לייזר (154 לאחר הפחתה של 5, כלומר האקדח הראה מהירות של 159), נערך לי שימוע במקום ע"י קצין ולא קיבלתי פסילה מנהלתית.

    ברשותי רישיון נהיגה 8 שנים ללא עבר תעבורתי, אשמח לדעת ככל האפשר מהו העונש שעליי לצפות לו? במידה ושלילה (ככל הנראה), מהו משך זמן השלילה הצפוי?

    בנוסף, קיבלתי טופס 'זימון לדיון בקשה לפסילה עם תוך הליך בבית המשפט לתעבורה' בתאריך בטופס רשום את התאריך שרשום בטופס 'זימון לדין וכתב אישום', תוכל בבקשה להסביר מה מהות המסמך הזה?

    שאלה נוספת, מהו משך השלילה שלאחר יש לבצע טסט מחדש? (בן 26, בעל רישיון 8 שנים).

    תודה רבה!

    • קיבלתי הזמנה לבית המשפט, מה עושים?
      עו"ד אוריאל גולדברג | 17/05/2020 23:40

      מיכאל שלום,

      שאלת שאלות רבות ורלוונטיות. אשתדל להשיב בצורה קצרה ועניינית לשאלותיך מתוך הנחה שכל הנתונים נכונים:

      1. העונש לו עליך לצפות מורכב מ-3 רכיבים: (1) פסילה בפועל (2) קנס כספי (3) פסילה על תנאי.

      2. משך השלילה אינו מוגדר במפורש. בהערכה גסה הפסילה תנוע בין 2 ל-6 חודשים.

      3. משמעות המסמך הנוסף היא שהתביעה המשטרתית הגישה לבית המשפט בקשה לפסול את רישיון הנהיגה שברשותך עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדך.

      4. נכון למועד כתיבת שורות אלה, נהג שנפסל לתקופה של 36 חודשים ומעלה יידרש לעבור מחדש מבחני טסט ותיאוריה.

      5. תעשה לעצמך טובה וקח ייצוג משפטי.

      6. בהצלחה!

      בברכה,

      אוריאל גולדברג, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, בני ברק
      טלפון:052-6699003 , מייל: info@goldberg-lawyers.com