מהירות מופרזת בתחום שטח בנוי

  • דוח מהירות בתוך היר
    אלירן | 16/05/2020 20:32

    שלום רב.

    קיבלתי דוח מהירות בדרך עירונית בה מותרת מהירות מרבית 50 קמ"ש במהירות 67 קמ"ש בניגוד לתקנה 54 א.

    השוטר רשם שהוא בדק תמרורי 424 (כניסה לדרך עירוני)

    בכביש בו בוצע העברה יש הפרדה קבוע שאלתי היא האם בכול כביש אמור להיות תמרור 424 המגביל מהירות או שרק בכניסה לערים וזה תופס לכול העיר?

    • מהירות מופרזת בתחום שטח בנוי
      יעקבי | 17/05/2020 19:42

      שלום אלירן,

      המהירות המותרת בשטח בנוי היא עד 50 קמ"ש אלא אם צויין אחרת.

      תמרור 424 בא להזכיר שנכנסת תחום בו המהירות מוגבלת עד 50 קמ"ש.

      שטח הפרדה אינו מהווה קריטריון בלעדי למהירות מותרת גבוהה יותר.

      ישנם קריטריונים נוספים, כגון: 2 נתיבים או יותר לכל כיוון, תאורת רחוב משני צדדים, מדרכות.