עבודה חדשה לאחר חלד

  • עבודה חדשה לאחר חלד
    רוני | 15/05/2020 11:26

    לאחר שש שנים בעבודה יצאתי לחופשת לידה והארכתי אותה.הבנתי שמגיע לי עד שנה חל"ת.

    כרגע עברו 9 חודשים. כעת אני רוצה להתחיל עבודה חדשה. האם עליי להודיע מראש למקום העבודה על רצוני להתפטר? ואם כן כמה זמן מראש? האם אקבל את הפיצויים המגיעים לי?

    ועוד שאלה: האם בכלל אפשר לעבוד שבועיים ראשונים בעבודה חדשה מבלי שעדיין הודעתי על התפטרות בעבודה הנוכחית? ( למקרה שאשנה את דעתי)

    תודה

    • עבודה חדשה לאחר חלד
      עו"ד לילך אקרמן | 17/05/2020 12:39

      שלום רב,

      1. עלייך לתת חודש הודעה מוקדמת למעסיק. ככל וחודש זה הנו בתוך חופשת הלידה המוארכת שלך אז אין מקום לחזרה לעבודה בפועל אבל בנסיבות שאלתך לו לא תתני הודעה מוקדמת למעסיק בטענה שאת בחופשת לידה ותתחילי לעבוד במקום אחר והמעסיק יטען כי לא חזרת לעבודה בפועל ולא היית בחופשת לידה ייתכן והמעסיק יוכל לקזז מכל תשלום שמגיע לך את תמורת ההודעה המוקדמת הזו / לתבוע תשלום בגינה ככל ואין תשלום נוסף שעליו לשלם לך במסגרת גמר חשבון.

      2. לגבי פיצויים - מכיון שאת מתפטרת ולא לשם גידול הילד אז את לא זכאית להשלמת פיצויים אלא רק לפיצויים המצוים בקופת הפיצוים.

      3. מדובר בחוסר תום לב

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il