יציאה לדרך

  • דד ליין לצורך ביצוע תמ"א
    חן | 11/05/2020 17:58

    שלום,
    החלטנו בבניין לעשות תמ"א 38  - השגנו את הרוב הדרוש מבחינת חתימות הדיירים.
    ראיתי מספר כתבות לאחרונה שהתכנית תבוטל באוקטובר 2022.
    מה המשמעות בפועל של הדד ליין הזה? אילו מסמכים עלינו למלא /  אילו פעולות בדיוק עלינו לעשות או להשלים  מול העיריה (או כל גורם אחר/נוסף) עד לתאריך זה על מנת לא לפספס את הרכבת וליישם בפועל את התכנית?

    תודה

    • יציאה לדרך
      עו"ד אריה בדנר | 14/05/2020 13:10

      חן שלום,

      לשאלתך - בקצרה: המשמעות שצריך להזדרז.

      לשאלתך - בהרחבה: ככל שקיימות הסכמות עקרוניות של הדיירים בדבר יציאה לדרך לפרויקט התחדשות עירונית, דרך המלך היא להתקשר בהסכם עם עו"ד לקבלת ייצוג משפט (שכרו ישולם, בפועל, כמקובל, בעבורכם על ידי היזם שיבחר), ובסיוע שלו לבחון את האפשרויות, לקבל הצעות, לנהל מו"מ ולקדם גיבוש הסכם וחתימות על הסכם מחייב בין הדיירים (או בשלב ראשון הרוב המינימלי הדרוש) ובין היזם. היזם, מצידו, לאחר מכן יצטרך לקדם הליכי תכנון מול הרשויות ולהגיע עד תאריך היעד לשלב התכנוני הנדרש ממנו כבר לא ניתן יהיה לבטל הפרויקט. אין זה מתפקידכם לפעול מול העירייה, כמפורט בשאלתך.

      ולשאלתך - שוב בקצרה: מציע שתבחנו את הדרוש ותתקשרו עם עו"ד הבקיא בתחום, אשר יילווה אתכם לאורך כל הדרך, וצאו לדרך בהקדם.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • יציאה לדרך
        יציאה לדרך | 07/09/2020 16:44

        האם אפשר  לחתום על הצעת שכר טירחה של העו"ד מול היזם לפני שהדיירים קיבלו תוכנית מפורטת של פרויקט תמא/1 מהיזם? . היזם מסר דוח פרסומי של הנתונים אותם יבצע בפרויקט . האם ניתן להסתמך על דוח זה  ולחתום לעו"ד על  הצעת שכר  הטירחה? במקרה  ויש  בקשות נוספות לתנאי  ההסכם מטעם הדיירים מול העו"ד המיצג אותם כיצד  יש  לפעול?

        היזם מציין שהינו גם הקבלן . בפועל מסר מס'  קבלן רשום ששייך לקרוב  משפחתו . כיצד  יש  לפעול ?