החלון בחדר של השוכר שבור

  • תיקון חלון שבור
    גל | 06/05/2020 12:38

    שלום,

    אני משכירה דירה חודשיים ופתאום גיליתי שבחלק האחורי של חדרי, מאחורי הארון שהיה בדירה עוד לפני שנכנסתי, יש חלון גדול שהחלון בו שבור. כתוצאה מהפתח הפעור נכנסות יונים וגשם דרך החלון לתוך חדרי.

    פניתי לבעל הדירה והוא טען שזה לא משהו דחוף והוא יתקן בהזדמנות. מה האופציות שעומדות בפני?

    • החלון בחדר של השוכר שבור
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/05/2020 18:29

      היי גל

      מדובר בסיכון בלתי סביר לבטחונך המאפשר לך לבטל את ההסכם ככול והמשכיר אינו מתקן את הפגם ולכל הפחות לדרוש פיצוי כספי

      חוק השכירות מגדיר דיר שאינה ראויה למגורים אם מתקיים בה אחד מאלה:

      (1) היא אינה כוללת מערכת ניקוז, לרבות מערכת לסילוק סדיר של שפכים ודלוחין;

      (2) היא אינה כוללת מערכת חשמל או מערכת תאורה;

      (3) אין בה פתחי אוורור ותאורה טבעית וכן דלתות וחלונות לסגירת פתחים אלה, ובכלל זה דלת כניסה ראשית בעלת אמצעי נעילה;

      (4) היא אינה כוללת מערכת להספקת מי שתייה;

      (5) היא אינה כוללת מחיצה בין השירותים ובין הדירה;

      (6) יש בה סיכון בלתי-סביר לבטיחות השוכר או לבריאותו.

      מציע לפנות באמצעות עו"ד ולעמוד על זכויותיך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com