תכניות בנייה מפורטות בתמ"א 38/2

  • תמא 38ב הריסה בנייה
    עפרה | 05/05/2020 21:09

    רציתי לברר האם בפרוייקט תמא 38ב הדיירים אינם יכולים לדעת מה תהיה תכנית הבנייה המדוייקת לפרטי פרטים, לפני החתימה על החוזה.
    על פי מה שנאמר לנו, היזם יכול להבטיח תנאים כלליים לגבי גודל הדירה, אולם לא יכול להתחייב לגבי מפרט מדוייק. האמנם כך הדבר?

    • תכניות בנייה מפורטות בתמ"א 38/2
      עו"ד יוחנן דוניץ | 06/05/2020 11:24

      עפרה שלום רב,

      הרשי לי לפתוח ולאחל לך ולבני משפחתך בריאות איתנה בימים טרופים אלו.

      לגבי שאלתך,

      מדובר בסוגייה שכיחה העולה רבות במו"מ בפרוייקטים מסוג זה:

      מצד אחד, הדיירים חוששים (ובצדק!) שהם ימצאו את עצמם אחרי פרוייקט ארוך וקשה עם דירה גדולה יותר במעט, אבל עם צפיפות נוראית בבניין ובקומה (מה שנקרא "בא לברך ויצא מקלל").

      מצדו השני של המתרס עומד היזם, אשר אינו מעוניין להגיע להוצאות תכנוניות רחבות היקף עוד בטרם העסקה נחתמה ויש לו את הגושפנקא לצאת לדרך. בנוסף, עומדים שיקולים נוספים הקשורים באילוצים חיצוניים לפרוייקט (מטלות ציבוריות כלשהן, קווי מתח גבוה, דרישות גופי החירום למתן טופס 4 וכו'), העלולים לגרום לשינויים מינוריים בתכנון.

      לרוב, הפתרון נמצא ב"מקום טוב באמצע". כלומר, היזם יכין תכניות, המאפשרות להבין את המתווה הכללי של התכנון והתחייבות על נושאים אקוטיים ברמה הכוללת של הבניין ועל מפרט טכני מסודר ומפורט, בעוד שעל התכנון הפנימי של הדירה ניתן להסכים ברמה העקרונית ותחת רישום שהתכנית עלולה להשתנות עקב דרישות של גורמי חוץ.

      יש לזכור כמובן, שהכל תלוי מו"מ ואין כאן באמת "אמת אבסולוטית". המפורט כאן הוא המקרה השכיח לרוב, ולדעתי המקצועית, הפתרון הכי נכון לצדדים על מנת לקדם עסקה מבלי לפגוע במי מהצדדים יתר על המידה.

      עפרה יקירתי, אני מקווה כי הצלחתי לסייע.

      במידה ויעלו לך עוד שאלות, את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לסייע ככל האפשר.

      המשך שבוע נעים ובהצלחה בפרוייקט.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net

    • תמא 38ב
      אחד שיודע | 16/05/2020 00:35

      עופרה, לא להתחיל ולא להתחייב בשום אופן ללא הצגת תוכניות ותכנון שידוע שיקבלו אישור על קבלת מידע מהרשות המקומית. בשום אופן לא. אני יכול לשלוח מי שיסבירו לכם השאירו כתובת.