דמי אבטלה בתקופת הקורונה

  • אי שמירה על שכר מינימום בתקופת החל"ת
    צבי בן עוז | 03/05/2020 23:14

    בתקשורת מדברים על מענק למבוגרים מעבר לגיל פרישה שהפסיקו לעבוד ,עקב היותם בקבוצת סיכון..הם הרי מקבלים קצבת זקנה כלשהי,וסביר שגם פנסיה ממקומות העבודה בהם עבדו עד ליציאתם לגימלאות,ז"א שאלפי שקלים נכנסים לחשבונם מדי חודש ,גם אם לא ימשיכו לעבוד כלל..

    אך ישנם עובדים בגילאי 40,50,60 שמשתכרים בשגרה כ 6000-5300-7000 שקל,והוצאו לחל"ת.דמי האבטלה שמקבלים בתקופת החל"ת הם כ-70% מהשכר הממוצע שלהם בחצי השנה האחרונה בה עבדו.עובדים אלו מקבלים כעת הרבה פחות משכר המינימום!! איך ניתן לקיים ולפרנס משפחה עם 3500-4500 שקל בחודש?מדוע לא דואגים לשמירה על שכר מינימום לפחות?למבוגרים מעל גיל פרישה החליטו להעניק מענק,למרות הכנסותיהם  מפנסיה וקצבת זקנה,ולצעירים יותר-נאדה,כלום,רק דמי אבטלה מעליבים,שלא מספיקים לתשלום מסים,מזון וכו..נפלו בין הכסאות..האם יש איזה תקנה\חוק שחובה לשמור על שכר מינימום גם בגובה דמי האבטלה?

    • דמי אבטלה בתקופת הקורונה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/05/2020 08:56

      בוקר אור

      בהחלט. כולנו נפגעו בתקופה זו. חלק בלי שכר כלל וחלק עם שכר זניח שלא עובר את המינימום . עם זאת הפניה צריכה רק לממשלה הפתרונים.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com