חוזה עם פרטי שוכר ומשכיר שגויים

  • חוזה עם פרטי שוכר ומשכיר שגויים
    בת חן | 03/05/2020 19:25

    שלום רב,

    אם בעל הדירה שאני לא ראיתי בחחים שלי ולא מכירה. בחתימת חוזה חתמתי עם מנהל הנכס שחשבתי אז שהוא בעל הדירה ואמרתי לו אני רוצה דירה לשלושה חודשים. הוא אמר לי בגלל שאי אפשר לשלושה חודשים תחתמי עכשיו לשנה ובחודש השלישי הוא ימצא מחליף תוך חודש לכל היותר ואשתחרר מהחוזה. חשבתי שזה היה כתוב בחוזה שחתמתי איתו. הוא לא נתן לי לקרוא את החוזה ולא נתן לי את העותק מיידית. הוא רק שלח אותו אחרי כמה חודשים מאז שביקשתי. עכשיו בחודש השלישי שלי הוקונה התרחשה ולא ציפינו אותה שתקרה וגם את הסגר שהקשו לבעל הדירה למצוא מחליף, כי אנשים לא יכלו לבוא לראות את הדירה, וגם לא ציפיתי ולקחתי בחשבון שאני ממשיכה בחוזה. בניתי על ההסכם שאמר לי מנהל הנכס. ובגלל הקורונה לא מצאתי עבודה ולא הכנסות. הבנק היה סגור ולא יכלתי לבקש הלוואה וקופת הגמל שלי הייתה סגורה ולא יכולה עד עשיו למשך את הפיצויים שלי. אז אין לי כסף ולא היה לי כסף לשלם לו לאפריל. עזבתי את הדירה ןפיניתי אותה ממרץ ואני לא גרה יותר שמה ואין לי סיבה לגור שמה. אז באמצע אפריל התקשר אלי בעל הדירה לראשונה ואמר לי שאביא לו כסף. אני נכנסתי להלם וסיבוך. מי הבן אדם הזה המבקש כסף ? ולמה לשלם כסף ועל מה ? זה לא אשמתי שמנהל הנכס לא מצא מחליף בזמן שהבטיח בו שימצא בגלל קורונה? ולא אשמתי שלא יכולה כרגע למצוא גם מחליף וגם כסף בגלל הקורונה. התברר שההסכם שאמר אותו מנהל הנכס ובניתי עליו וסמכתי עליו לא כתוב בחוזה. ובעל הדירה לא מודע עליו בכלל. ומנהל הנכס עכשיו משקר ואומר שלא היה הסכם בינינו שאני רוצה לקחת את הדירה לשלולשה חודשים והוא הבטיח להביא לי מחליף. סיפרתי לבעל הדירה את הסיפור וביקשתי פתרון ומשא ומתן. אבל הוא לא התחשב והתגובה שלו היא שהוא פונה עם החוזה לעורך דין שיפתח תיק בהוצאה לפועל מאחר ואת לא משלמת את השכירות.

     לטענתו מדובר בהפרה יסודית שמצדיקה את חילוט הפיקדון וכן 100 שח עבור כל יום איחור וכן תשלום של כל ההוצאות שיהיו לי לעורך דין.

    אבל ראיתי את החוזה בפרטים שלי(ת"ז ושם) כתובים לא נכון. ולא ראיתי בזמן החתימה שנכתבו ככה. וגם הפרטים של המשכיר ( לא כתוב שם מנהל הנכס שהייתי איתו בקשר כל הזמן) לא כתובים ברורים ונראים אחרת מהאמת. שאלתי כמה אנשים מה כתוב התשובות שלהם היו שונים מהשם שלי ות"ז שלי. השאלה עכשיו מה יקרה בבית המשפט אם הוא צבע אותי בהפרה יסודית לחוזה שעם שם שונה מהשם שלי ולא ברור ומטעה. אני יכולה לטעון בבית המשפט שזה לא החוזה שלי ואי אפשר להוכיח שהוא שלי? ואני לא זוכרת שחתמתי חוזה כזה? אני זוכרת שבחוזה היה אמור להיות ההסכפם שאמר אותו מנהל הנכס?